BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

Infrangere totala pentru fostul presedinte al CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, in dosarul finantarii ilegale a Poli Timisoara! 3 ani de inchisoare si plata a peste 2 milioane de euro catre CJT, a decis Inalta Curte

Veste extrem de proasta pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis (CJT), Constantin Ostaficiuc, dar si pentru alti fosti angajati ai CJT si pentru fostii conducatori ai clubului de fotbal Poli Timisoara.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a spulberat si ultima speranta a fostului “brand” de Timis, Constantin Ostaficiuc, din dosarul finantarii ilegale cu bani de la bugetul judetului a echipei de fotbal apartinand afaceristului Marian Iancu.

Astfel, la termenul din 29 noiembrie, magistratii Inaltei Curti au decis sa respinga, ca nefondate, recursurile in casatie ale inculpatilor Borza Petru, Rosca Liviu Ioan, Ostaficiuc Constantin, Cionvica Dan Sabin, Negrei Ion, Hrenoschi Razvan, Pepa Daniela Octavia, Mihut Mircea Marian si Chivorchian Haic Gheorghe impotriva deciziei penale nr. 1/A din data de 03 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Timisoara – Sectia Penala, pronuntată in dosarul nr. 6402/30/2015.

In aceste conditii, fostul presedinte al CJT ramane cu pedepasa de 3 ani inchisoare cu suspendare, dar si plata in solidar cu ceilalti inculpati din dosar si cu SC Poli Timisoara SA a sumei de 9.950.000 lei, care va trebui virata in conturile partii civile Consiliul Judetean Timis.

Tot cu 3 ani de inchisoare si plata despagubirilor catre CJT s-a ales din aceasta afacere si Ioan-Petrisor Nadastean, fostul secretar al institutiei din vremea mandatului lui Ostaficiuc, dar si Razvan Hrenoschi si Cionvica Dan Sabin.

Fostul director financiar, Mircea Mihut, a ramas, de asemenea, cu o pedeapsa definitva de 2 ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce Petru Borza si Pepa Daniela au ramas cu cate 2 ani de inchisoare.

Fostul presedinte al clubului Poli Timisoara, Gheorghe Chivorchian, 3 ani de inchisoare cu suspendare, la fel ca si fostii membri din conducerea clubului, Ioan Rosca si Ion Negrei.

Toti au fost obligati si la efectuarea a cate 60 de zile de munca neremunerata de diferite regii ale primariilor din Timisoara sau din Neamt. Daca va dori, Gheorghe Chivorchian va putea sa execute munca patriotica la Biblioteca Judeteana din Piatra Neamt. Toti au fost obligati sa plateasca, in solidar cu Ostaficiuc si Nadastean, diverse sume de bani pentru acoperirea prejudiciului provocat CJT.

“Obliga in solidar inculpatii Ostaficiuc Constantin si Nadastean Ioan Petrisor si partea responsabila civilmente SC Politehnica Timisoara SA la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizata la data platii, din care in solidar cu inculpatul Hrenoschi Razvan pentru suma de 8.450.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Mihut Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Cionvica Dan Sabin pentru suma de 6.300.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Rosca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizata la data platii, in solidar cu Borza Petru pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizata la data platii, in solidar cu Pepa Daniela Octavia pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizata la data platii despagubiri civile catre partea civila Consiliul Judetean Timis”, se arata in sentinta magistratilor Curtii de Apel Timisoara.

Constantin Ostaficiuc si alte persoane din cadrul CJ Timis si din conducerea clubului de fotbal au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Timisoara, pentru abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu, fiind acuzati ca in perioada 2008-2011, profitand de functiile pe care le aveau, au dispus abuziv si ilegal plata din bugetul judetului Timis a sumei de 9.950.000 de lei catre S.C. Politehnica Timisoara S.A., condusa pe atunci de Marian Iancu. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: