EXCLUSIV! Doua persoane retinute in cazul politistului agresat in Timis! VEZI detalii incredibile despre motivul revoltei spontane a tiganilor si cine l-a salvat pe omul legii de la un linsaj iminent

Doua persoane au fost retinute in urma incidentului violent de azi-dimineata, din localitatea timiseana Checea, in timpul caruia seful postului de politie din localitate, agentul sef principal Iosif Miatov, a fost la un pas sa fie linsat.


Prezent in colonia locuita de tigani, pentru a cita o persoana la post, politistul a s-a trezit cu o lopata in cap, dupa care mai multi indivizi agresivi s-au napustit asupra sa, lovindu-l de mai multe ori, pana cand reprezentantul legii si-a pierdut cunostinta.

A fost salvat din mainile hoardei scapate de sub control de un tigan mai in varsta, respectat de membrii comunitatii, care, paradoxal, in trecut a primit nu mai putin de sase amenzi de la seful de post.

De altfel, starea de revolta in stare latenta a membrilor comunitatii tiganesti din Checea era cunoscuta de catre conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Timis, care a tolerat atitudinea extrem de autoritara, la limita abuzului, a sefului de post.

“Personal am discutat cu inspectorul sef Alin Petecel, i-am atras atentia ca situatia va degenera la Checea, ca seful de post se comporta ca un serif in perioada prohibitiei cu locuitorii de etnie roma din comuna, ca aplica amenzi non-stop pentru fapte marunte, precum neprezentarea cartii de identitate sau tinuta sumara la munca in camp, adica maieu, insa seful IPJ Timis mi-a raspuns ca Iosif Miatov actioneaza in limitele legii si ca doar asa ii poate tine la respect pe tigani”, ne-a declarat un avocat din Baroul Timis.

O sursa care a dorit sa-si pastreze anonimatul, din motive lesne de inteles, ne-a dezvaluit de la ce a pornit scandalul soldat cu agresarea sefului de post.

“Scandalul a inceput, de fapt, luni seara. Miatov s-a dus in satra cu primarul, pentru ca aveau informatii ca tiganii au sacrificat un cal. La fata locului, politistul a agresat fizic cateva persoane, pentru a afla cine a taiat calul.

Azi dimineata, la ora 10, s-a dus din nou in tiganie sa-i mai tamponeze odata. Nu pentru a inmana vreo citatie. La fata locului, nervos, l-a plesnit pe un minor, Raul, care l-a intrebat care e problema lui cu calul. I-a spart gura, ii curgea sange. Cand au vazut asta, tiganii l-au luat la omor.

Unul voia sa mearga sa aduca o coasa. Cel care i-a dat cu lopata in cap este bolnav psihic. Il cheama Nicu. Isi pierde des cumpatul cand se enerveaza, odata l-a batut chiar si pe taica-sau, in mijlocul drumului.

Norocul politistului cu Tali, ca l-a scos din mainile batausilor, ca se putea intampla o tragedie. Tiganii si-au revarsat toata frustrarea adunata in ani de zile, in care au fost amendati in mod gratuit si umiliti la tot pasul. Obligati sa voteze cu PSD. De altfel, in 2016, politistul a impartit prin sat fluturasi cu PSD.

Era previzibil ca se va intampla asta, singura necunoscuta din varianta razbunarii era data cand tiganii vor rabufni”, ne-a relatat un localnic din Checea.

In opinia sa, metodele dure ale politistului au functionat la inceput, a facut ordine printre tiganii violenti din comuna, insa n-ar fi trebuit sa continue in acelasi stil de lege martiala… (V.E.)

4 thoughts on “EXCLUSIV! Doua persoane retinute in cazul politistului agresat in Timis! VEZI detalii incredibile despre motivul revoltei spontane a tiganilor si cine l-a salvat pe omul legii de la un linsaj iminent

  1. hai ca nu-i chiar asa la Checea…jurnalistul care se vede ca a facut documentarea din biroul sau caldut din Timisoara habar nu are ce se petrece in Checea…daca se documenta afla ca, nu cu multi ani in urma, un alt politist aflat atunci la post, pe nume Milos Cristian, fiind solicitat la o interventie la “112” in colonia de romi, a fost agresat de acestia primind chiar si un par in cap…deci, cine pe cine terorizeaza?

  2. Nu are nici o vine baiatu. Ce o avut el de acolo daca iei or taiat un cal daca nau ce sa manca ca-s saraci si mai ales baiatu ii bolnav de gradu 2…
    E vina politistului…si plus o mers civil sa faca legea. Bine ia facut trebuia mai tare sal bate

  3. Mai Danita, eu cred ca tu esti masculinul substantivului PIRANDA. Asa ca stai putin ca acum se lucreaza la intaririrea autoritatii polististului. Sa vazi tu cad o veni cu ea intarita, in sat si va trebui sa rapunzi la niste intrebari, de exemplu despre laptele pe care l-ai supt cand erai mic. Ce o sa faci : te dai bolnav de gradul 3 sau il iei pe nea covaci ca sa te apere ?

Leave a Reply