BREAKING NEWS! Presedintele CECCAR Timis, dr. Ovidiu Constantin Bunget, va fi prezent, luni seara, de la ora 19, la TV Europa Nova, la emisiunea Bursa Afacerilor, pentru a explica efectele perverse ale taxei pe lacomiei     Teza de doctorat a Codrutei Kovesi sustinuta, in 2011, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timișoara, contestata, sub pretextul plagiatului, de o asociatie din Cluj care lupta pentru reforma universitara    Plangere penala impotriva lui Ion Tiriac si a altor vipuri dupa vanatoarea de la Balc, petentul Federatia de Protectia Animalelor si Mediului considerand aceasta activitate "un masacru"    Primarul Nicolae Robu a anuntat demararea in forta a unei campanii de modernizare a cartierului Kuncz, care va incepe cu daramarea gardurilor ilegale construite pe domeniul public    Mitropolia Banatului impreuna cu parohiile si ONG-urile ce sprijina activitatile Bisericii au investit, in 2018, peste 4,6 milioane de lei in actiuni filantropice si de intrajutorare sociala     Judecatorul Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, si-a depus candidatura pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie

ALARMANT! Urgia alba din Timis a lasat in intuneric si in frig nu mai putin de 57 de localitati, printre care si municipiul Lugoj. ENEL face eforturi disperate pentru repunerea in functiune a retelei electrice

Codul portocaliu de ninsoare s-a dovedit dezastruos pentru judetul Timis, unde peste jumatate din localitati au ramas in intuneric din cauza distrugerilor la reteaua de inalta tensiune.

Cea mai grava avarie s-a consemnat la reteaua care alimenteaza cu energie electrica municipiul Lugoj, unde locuitorii dardaie de frig in case de peste 24 de ore.

Autoritatile au gasit o solutie de urgenta macar pentru rezolvarea alimentarii cu apa potabila: un generator de mare putere a fost instalat la statia de pompare a Uzinei de apa nr. 2, astfel ca o parte din locuitori sa aiba macar apa rece la robinete. Un alt generator imprumutat de la ISU Bihor nu a putut fi montat la Uzina de apa nr. 1, din cauza drumului de acces impracticabil catre uzina.

Conform raportului operativ al ISU Banat, in ultimele 24 de ore s-a intervenit la 193 de situatii de urgenta, dintre care 167 degajari de copaci / crengi cazute pe autoturisme si partea carosabila, in urma carora au fost afectate 25 de autoturisme, 13 degajari de cabluri electrice de pe partea carosabila, un incendiu, un accident rutier, un stalp cazut, o interventie pentru salvarea unei persoane inzapezite pe un drum din localitatea Jena, mai multe interventii pentru asigurarea alimentarii cu energie electrica a Spitalului TBC din Faget si a unui cartier din Faget, prin instalarea unui generator de mare putere.

Luni dimineata, la ora 6, nu mai putin de 57 de localitati din Timis erau total sau partial decuplate de la reteaua de energie electrica, fiind afectate peste 45.000 de persoane.

Reamintim ca, din cauza avariilor la reteaua de energie electrica, dar si a accesului impsibil la o parte din unitatile scolare din Timis, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta au luat decizia suspendarii cursurilor pentru zilele de 17 si 18 decembrie. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: