BREAKING NEWS! Muzicienii Filarmonicii Banatul din Timisoara au decis sa reia purtarea banderolelor albe pe brat, ca forma de protest impotriva "jugului administrativ corupt”    Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs un post de medic ginecolog, care, intamplator, a fost ocupat prin concurs de deputatul Bianca Gavrilita    Gazetarii GSP au descoperit ca Sorin Udrea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare in dosarul interlopilor Timisoarei, este in anturajul echipei nationale U21 la Campionatul European de Fotbal din Italia    USR Timis a refuzat inscrierea in partid a Mirelei Toc, singurul functionar public care lupta impotriva abuzurilor si coruptiei din Primaria Timisoara    Perchezitii la o firma de curierat din Alba, care, timp de un an, nu a distribuit corespondenta instantelor catre justitiabili    Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, a solicitat CJT sa gaseasca un alt administrator al pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega, in conditiile in care ABAB se mai ocupa de acest obiectiv doar pana la finalul 2019

Cearta in CSM! Fostul presedinte al Judecatoriei Timisoara a cerut blocarea functionarii Sectiei speciale de anchetare a magistratilor

Fostul presedinte al Judecatoriei Timisoara, Mihai Balan, actualmente membru in Consiliul Superior al Magistraturii, a incercat sa-si convinga colegii sa blocheze procedura de numire a procurorilor la Sectia speciala de investigare a infractiunilor din Justitie.

Cu alte cuvinte, magistratul banatean ar dori ca, in continuare, competenta de anchetare a magistratilor sa revina tot DNA-ului.

“La inceputul lunii decembrie am inaintat o cerere la CSM prin care solicitam, in baza raportului CE publicat in noiembrie 2018, sa luam masuri la nivel institutional de incetare a procedurii de numire a procurorilor la Sectia speciala.

Una dintre principalele critici aduse modificarilor legilor justitiei a constat in aceasta sectie speciala care in opinia Comisiei Europene, dar si a celor de la comisia de la Venetia si GRECO, nu ar avea garantiile necesare pe care trebuie sa le ofere magistratilor”, a precizat Mihai Balan, amintindu-le colegilor din cadrul Sectiei pentru judecatori a CSM ca, prin intermediul MCV, autoritatile europene au recomandat suspendarea imediata a punerii in aplicare a legilor pe Justitie.

Cererea sa a starnit replici acide din partea colegilor din CSM, care au subliniat ca noua structura este binevenita, ca ofera garantii pentru protejarea independentei judecatorilor si ca MCV cuprinde recomandari din partea unui organism politic.

“Este disperare mare pe aceasta sectie. Din pacate nu stiu de ce, pentru ca lucrurile nu sunt decat benefice. Inteleg ca invocati MCV, dumneavoastra, care luptati pentru independenta judecatorilor, invocati o recomandare a unui organism politic”, i-a atras atentia Gabriela Baltag, in timp ce Lia Savonea, sefa CSM, a subliniat ca dispozitiile CCR sunt foarte clare, nu pot fi ignorate si, prin crearea acestei sectii, se ofera garantii privind independenta judecatorilor. “E regretabil ca trebuie sa discutam in acesti termeni Sectia, ar fi fost de prefarat sa discutam anterior in plenul comisiei”, a conchis Savonea.

In ciuda acestor discutii in contradictoriu, procedura numirii procurorilor in cadrul acestei sectii speciale merge mai departe, astfel ca examenul pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie va avea loc in perioada 2-10 ianuarie, iar candidatii la ocuparea acestei demnitati sunt adjunctul Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, si Florena Sterschi. (G.I.)

One Response to Cearta in CSM! Fostul presedinte al Judecatoriei Timisoara a cerut blocarea functionarii Sectiei speciale de anchetare a magistratilor

  1. Arthur says:

    Balane, ce fatza de securist tampit ai…

Leave a Reply

%d bloggers like this: