EXCLUSIV! Procuror de la Parchetul Tribunalului Timis, audiat ca martor intr-un dosar de coruptie cu politisti, avocati si liderul unui clan tiganesc din Lugoj. VEZI ce a declarat Viorica Flucsa

Procurorul care a instrumentat dosarul in care liderul clanului Viscol, din Lugoj, Iulian Bot, a mituit anchetatorii pentru a obtine o solutie de clasare pentru evaziune fiscala si scutirea de la plata unui prejudiciu imens la bugetul statului a fost audiat, astazi, la Curtea de Apel Timisoara.


Viorica Flucsa, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, si-a mentinut declaratia data in fata procurorilor DNA, dar a mai oferit cateva detalii procedurale din timpul anchetei penale, ca raspuns la intrebarile adresate de presedintele completului de judecata si de avocati.

“In luna mai 2014, mi-a fost repartizat dosarul 828/P/2013, avand ca obiect savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

In momentul in care am exercitat supravegherea urmaririi penale, am apreciat ca nu am suficiente indicii pentru declinarea competentei de solutionare a cauzei privindu-i pe inculpatii Toader si Bejan in favoarea DIICOT. Am avut incredere in inculpatul Pavel, in ceea ce priveste profesionalismul lui, asa cum am incredere in toti ofiterii cu care lucrez”, a precizat Viorica Flucsa, cu referire la fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, comisarul sef Dumitru Pavel (foto 1, alaturi de Sorin Munteanu), trimis in judecata pentru luare de mita, trafic de influenta si favorizarea faptuitorului.

De asemenea, procurorul care a tinut in lucru acest dosar de evaziune fiscala aproape doi ani a mentionat faptul ca avocatul Marin Bilc – trimis si el in judecata in aceasta cauza, sub acuzatiile de complicitate la dare de mita, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat si instigare la fals si uz de fals – a insistat sa se dispuna efectuarea cat mai rapida a unei expertize contabile, intrucat evazionistii de la Lugoj erau pregatiti sa plateasca atat expertiza, cat si eventualul prejudiciu.

“Mentionez faptul ca Bilc Marin acredita ideea, in discutiile pe care le-am avut, ca prejudiciul in cauza ar putea fi stabilit doar in raport cu autoturismele inmatriculate in Romania, sustinand ca asa ar fi practica judiciara”, a mai declarat Viorica Flucsa, care a cerut ofiterului de politie sa-i comunice avocatului Bilc ca expertiza contabila urmeaza a fi dispusa doar la finalul verificarilor.

De remarcat ca Marin Bilc (foto 2) a fost primit de mai multe ori in biroul procurorului, chiar daca nu avea delegatie depusa la dosar. “Nu-mi mai amintesc daca a avut sau nu delegatie in dosar”, a afirmat procurorul, ceea ce contureaza ideea ca, la inceputul cercetarilor, Bilc ar fi fost un simplu mesager al clientilor de la Lugoj.

La intrebarea avocatului Florin Kovacs, aparatorul comisarului sef Sorin Muntean, daca fostul inspector sef al IPJ Timis ar fi abordat-o vreodata in mod direct in acel dosar sau daca i s-ar fi transmis ca are vreun interes in respectiva cauza, Viorica Flucsa a negat categoric.

Reamintim ca DNA Timisoara i-a trimis in judecata pe Sorin Muntean, Pavel Dumitru, Marin Bilc, Iulian Bot Toader Nicolae Constantin si Bejan Petrea pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, complicitate la dare si luare de mita, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, infractiuni savarsite in legatura cu un dosar de evaziune fiscala in care prejudiciul calculat de experti a fost estimat la 800.000 de euro.

Iulian Bot a dezvaluit ca pentru a obtine solutia de clasare in dosarul tranzactiilor la negru cu autoturisme de lux l-ar fi costat peste 100.000 de euro.

La urmatorul termen, in 11 februarie, vor fi audiati ca martori fostii ofiteri de politie Petrica Constantin Cazmir si Stelian Avram, sotia bastanului din Lugoj, Elena Bot, Petru Nicolau si Cristian Neghina, seful Laboratorului Interjudetean de Expertize Criminalistice Timisoara. (G.I.)

One thought on “EXCLUSIV! Procuror de la Parchetul Tribunalului Timis, audiat ca martor intr-un dosar de coruptie cu politisti, avocati si liderul unui clan tiganesc din Lugoj. VEZI ce a declarat Viorica Flucsa

  1. Ma uit ca prostu si nu-mi vine sa cred. Baiatu asta are dosar pe rol de 4 ani dar inca mai zambeste la fotografi. Probabil rade de contribuabili, cu un salariu net, de peste 6000 lei si atributii zero (pana la finalizarea procesului). Concluzie : atata onoare pe cat si atributii….
    Cica, acu vreo 4 ani, secretara (care aflase ea ceva), i-ar fi zis de genu : ” Sefu, cred ca cineva vrea sa v-o traga” iar reactia n-a intarziat defel. A chemat imediat soferul si l-a trimis dupa un buchet de flori si o cutie de bomboane…. O fi legenda, o fi adevar ? Hu naus ?

Leave a Reply