BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Un judecator din Timisoara, admis la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie! Magistratul a fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, iar nasul sau – la un pas de a intra in CSM

Judecatorul timisorean Florin Motiu a prins “gustul” functiilor importante de la Bucuresti, dupa ce a ocupat, in doua mandate succesive, functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei.

Astfel, magistratul Curtii de Apel Timisoara si-a depus dosarul si a fost admis la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se desfasoare in perioada 21 decembrie 2018 – 2 mai 2019.

Nu mai putin de 55 de candidati isi disputa 20 de posturi la Inalta Curte, majoritatea libere, iar unele in curs de vacantare prin pensionarea titularilor, cele mai multe (9) fiind la Sectia I Civila, apoi la Sectia Contencios-Administrativ (5), Sectia Penala (3) si Sectia II Civila (3). Florin Motiu candideaza pentru un loc la Sectia II Civila, unde doua locuri sunt libere, iar celalalt in curs de vacantare.

Florin Motiu este finul fostului decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, Radu Motica, care, in toamna anului 2017, a esuat in tentativa de a accede in Consiliul Superior al Magistraturii, ca reprezentant al societatii civile.

Reamintim ca prima numire a judecatorului de la Curtea de Apel Timisoara in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei s-a incheiat cu o demitere din functie, dupa numai un an si jumatate de mandat.

In noiembrie 2013, premierul de atunci al Romaniei, Victor Ponta, l-a trimis acasa, speculandu-se faptul ca supararea acestuia ar fi avut legatura cu culisele unei sedinte a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), care a avut loc in data de 27 iunie 2013, cand s-a decis despagubirea cu aproape 300 milioane de lei a lui Vasile Geambazi, nepotul preferat a lui Gigi Becali, dar si cu 44,1 milioane de lei a avocatului Radu Pricopie, ginerele de atunci al presedintelui Traian Basescu.

La vremea respectiva, vicepresedinte al ANRP era nimeni altul decat Ionut Nasleu, actualul consilier de securitate al primarului Timisoarei, Nicolae Robu, care, nu dupa mult timp de la celebra sedinta a despagubirilor de lux, a fost eliberat din functie si a revenit si el la Timisoara… (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: