BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

Un judecator din Timisoara, admis la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie! Magistratul a fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, iar nasul sau – la un pas de a intra in CSM

Judecatorul timisorean Florin Motiu a prins “gustul” functiilor importante de la Bucuresti, dupa ce a ocupat, in doua mandate succesive, functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei.

Astfel, magistratul Curtii de Apel Timisoara si-a depus dosarul si a fost admis la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se desfasoare in perioada 21 decembrie 2018 – 2 mai 2019.

Nu mai putin de 55 de candidati isi disputa 20 de posturi la Inalta Curte, majoritatea libere, iar unele in curs de vacantare prin pensionarea titularilor, cele mai multe (9) fiind la Sectia I Civila, apoi la Sectia Contencios-Administrativ (5), Sectia Penala (3) si Sectia II Civila (3). Florin Motiu candideaza pentru un loc la Sectia II Civila, unde doua locuri sunt libere, iar celalalt in curs de vacantare.

Florin Motiu este finul fostului decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, Radu Motica, care, in toamna anului 2017, a esuat in tentativa de a accede in Consiliul Superior al Magistraturii, ca reprezentant al societatii civile.

Reamintim ca prima numire a judecatorului de la Curtea de Apel Timisoara in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei s-a incheiat cu o demitere din functie, dupa numai un an si jumatate de mandat.

In noiembrie 2013, premierul de atunci al Romaniei, Victor Ponta, l-a trimis acasa, speculandu-se faptul ca supararea acestuia ar fi avut legatura cu culisele unei sedinte a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), care a avut loc in data de 27 iunie 2013, cand s-a decis despagubirea cu aproape 300 milioane de lei a lui Vasile Geambazi, nepotul preferat a lui Gigi Becali, dar si cu 44,1 milioane de lei a avocatului Radu Pricopie, ginerele de atunci al presedintelui Traian Basescu.

La vremea respectiva, vicepresedinte al ANRP era nimeni altul decat Ionut Nasleu, actualul consilier de securitate al primarului Timisoarei, Nicolae Robu, care, nu dupa mult timp de la celebra sedinta a despagubirilor de lux, a fost eliberat din functie si a revenit si el la Timisoara… (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: