BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

LOGISCOOL! Prima scoala de programare si robotica, deschisa si la Timisoara. Cursuri pentru copiii care doresc sa se initieze in IT

Deschiderea primelor scoli Logiscool din Romania, in cursul anului 2018, in Bucuresti, Cluj Napoca si Ploiesti, a reprezentat un veritabil succes educational, motiv pentru care scoala de programare s-a extins rapid si a ajuns in Timisoara.

Incepand cu februarie 2019, copiii si adolescentii vor putea incepe cursurile de programare si robotica la prima scoala deschisa in orasul de pe Bega, care va avea sediul in imobilul situat pe strada Alexandru Odobescu, nr.12, parter.

Astfel, o data pe saptamana, elevii vor participa la un curs de 90 de minute, in grupe potrivite intereselor si varstelor. Cursurile de programare se intind pe durata mai multor module de cate un semestru, pentru cel putin doi ani scolari, de la nivelul de incepator la cel de avansat, in functie de varsta la care elevii incep sa vina la scoala.

Inainte de inceperea cursurilor, parintii si copiii pot participa gratuit la o serie de lectii demonstrative, pentru a intelege mai bine activitatile viitoare.

Copiii care participa la lectiile demonstrative vor experimenta cu un instructor metoda si platforma educationala a Logiscool, pentru a putea decide ei insisi daca le place si daca ar dori sa se inscrie la curs.

Pentru parinti, lectia demonstrativa este un prilej pentru a afla totul despre Logiscool si despre metoda de invatare aplicata, dar si momentul unde pot afla raspunsuri la toate intrebarile.

Logiscool ofera o platforma educationala proprie, pe care copiii o pot accesa si acasa. Pe langa propriul curriculum, Logiscool are si o platforma educationala proprie pe care orice elev al scolii o poate accesa chiar si de acasa. Astfel, copiii sunt mereu conectati cu ceea ce se intampla la scoala si pot reveni asupra cursurilor ori de cate ori simt nevoia.

Cursurile sunt dedicate copiilor cu varste de peste 7 ani, care isi doresc sa afle mai multe despre programare si robotica, dar si pentru cei care acum sunt la inceput de drum in acest domeniu. Cursantii sunt impartiti in grupe de cate 6-12 copii, pentru a crea un mediu prietenos si pentru a primi toata atentia de care au nevoie in timpul orelor de curs.

„Consider ca viitorul este al celor care vor gandi profund si analitic, vor fi educati si, cum totul tranziteaza spre tehnologie si ultra-tehnologie cu o viteza uimitoare, nu exista tehnologie fara programare. Vad o mare necesitate in directia pregatirii pe programare si intalnirea cu Logiscool prin intermediul mediului online a fost exact ce cautam.

Iar ceea ce m-a motivat in primul rand si m-a facut sa cred ca Logiscool este ceea ce imi doresc este faptul ca intotdeauna mi-a placut munca minunata cu copii! Chiar daca acum voi coordona scoala si nu voi fi persoana care preda cursurile, totusi interactiunea cu copiii, gandul ca participam la educatia acestora este ceea ce imi place in mod deosebit. Consider ca e o oportunitate pentru zona noastra sa existe o asemenea scoala in oras si imi doresc ca toti impreuna, copii, parinti, traineri, coordonatori sa formam  noi o comunitate”, ne spune Dana Ogrean, manager Logiscool Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: