BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

CULISE! Cursul valutar la cateva case de schimb din Timisoara, stabilit de un medic veterinar. Fostul director al DSVSA Timis a abandonat sistemul si s-a dedicat tranzactiilor de pe piata valutelor

Reaparitia pestei porcine in Timis, la 12 ani dupa ce a facut ravagii la doua ferme apartinand Smithfield, il gaseste pe fostul director al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis iesit complet din sistem.

Dupa ce s-a autosuspendat din profesie, timp de doi ani, pentru a experimenta obtinerea unei noi rase de oi, intr-o mica ferma din Teregova, medicul veterinar Pompilius Smultea a decis sa renunte definitiv la jobul de la stat pentru a se dedica unei noi pasiuni.

Oricat ar parea de ciudat pentru un iubitor de animale, fostul sef al veterinarilor din Timis a devenit, in ultimii ani, unul dintre cei mai abili speculatori de pe piata tranzactiilor valutare locale, in calitate de administrator al caselor de schimb valutar Strelitia, la mare concurenta cu “regele” caselor de schimb din Timisoara, Ahmad Jabri Tabrizzi.

Desi, initial, nu stia mai nimic despre cursul BNR, Robor, Euribor sau despre metodele de fidelizare a clientilor, Pompiliu Smultea a invatat meserie din mers de la soacra sa, fondatoarea retelei caselor de schimb Strelitia, dar si de la actuala sa sotie, Simona Butoi, mostenitoarea imperiului financiar construit de-a lungul vietii de Elena Daruiala.

“Abia cand lucrezi in privat, iar ceea ce faci iti poate aduce profit sau pierderi, iti dai seama ca, oarecum, calitatea de functionar la stat este  o autentica sinecura. Tranzactiile valutare m-au acaparat total, am inceput sa urmaresc platforma BNR si cursul oficial din ora in ora, pentru a face si noi modificarile ce se impun. Nu m-as mai intoarce niciodata la stat, pentru o slujba intr-o institutie publica”, spune Pompiliu Smultea, medicul veterinar sustinut de PDL care, in urma cu cativa ani, a condus cu mana forte DSVSA Timis.

Sa mai spunem ca, in 2007, Pompilius Smultea a declansat uriasul scandal al pestei porcine de la fermele Smithfield din Timis, dupa ce a anuntat descoperirea cadavrelor a 3.000 de porci la ferma din Cenei.

La vremea respectiva, ocupa functia de sef al Serviciului Inspectie si Control din cadrul DSVSA Timis si, in ciuda anumitor recomandari venite pe filiera politicii locale, a raportat incidentul la Bucuresti.

“Am spus ca, in opinia mea, cauzele aparitiei pestei porcine la cele trei ferme au fost generate de nerespectarea masurilor de biosecuritate, suprapopularea si lipsa vaccinurilor”, a precizat medicul la vrea respectiva. In urma acelui scandal, cel mai mare producator de carne american a fost scos de pe piata carnii de porc din Europa timp de aproape 10 ani. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: