BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

CULISE! Cursul valutar la cateva case de schimb din Timisoara, stabilit de un medic veterinar. Fostul director al DSVSA Timis a abandonat sistemul si s-a dedicat tranzactiilor de pe piata valutelor

Reaparitia pestei porcine in Timis, la 12 ani dupa ce a facut ravagii la doua ferme apartinand Smithfield, il gaseste pe fostul director al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis iesit complet din sistem.

Dupa ce s-a autosuspendat din profesie, timp de doi ani, pentru a experimenta obtinerea unei noi rase de oi, intr-o mica ferma din Teregova, medicul veterinar Pompilius Smultea a decis sa renunte definitiv la jobul de la stat pentru a se dedica unei noi pasiuni.

Oricat ar parea de ciudat pentru un iubitor de animale, fostul sef al veterinarilor din Timis a devenit, in ultimii ani, unul dintre cei mai abili speculatori de pe piata tranzactiilor valutare locale, in calitate de administrator al caselor de schimb valutar Strelitia, la mare concurenta cu “regele” caselor de schimb din Timisoara, Ahmad Jabri Tabrizzi.

Desi, initial, nu stia mai nimic despre cursul BNR, Robor, Euribor sau despre metodele de fidelizare a clientilor, Pompiliu Smultea a invatat meserie din mers de la soacra sa, fondatoarea retelei caselor de schimb Strelitia, dar si de la actuala sa sotie, Simona Butoi, mostenitoarea imperiului financiar construit de-a lungul vietii de Elena Daruiala.

“Abia cand lucrezi in privat, iar ceea ce faci iti poate aduce profit sau pierderi, iti dai seama ca, oarecum, calitatea de functionar la stat este  o autentica sinecura. Tranzactiile valutare m-au acaparat total, am inceput sa urmaresc platforma BNR si cursul oficial din ora in ora, pentru a face si noi modificarile ce se impun. Nu m-as mai intoarce niciodata la stat, pentru o slujba intr-o institutie publica”, spune Pompiliu Smultea, medicul veterinar sustinut de PDL care, in urma cu cativa ani, a condus cu mana forte DSVSA Timis.

Sa mai spunem ca, in 2007, Pompilius Smultea a declansat uriasul scandal al pestei porcine de la fermele Smithfield din Timis, dupa ce a anuntat descoperirea cadavrelor a 3.000 de porci la ferma din Cenei.

La vremea respectiva, ocupa functia de sef al Serviciului Inspectie si Control din cadrul DSVSA Timis si, in ciuda anumitor recomandari venite pe filiera politicii locale, a raportat incidentul la Bucuresti.

“Am spus ca, in opinia mea, cauzele aparitiei pestei porcine la cele trei ferme au fost generate de nerespectarea masurilor de biosecuritate, suprapopularea si lipsa vaccinurilor”, a precizat medicul la vrea respectiva. In urma acelui scandal, cel mai mare producator de carne american a fost scos de pe piata carnii de porc din Europa timp de aproape 10 ani. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: