BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Dosare penale pentru “traficantii” de pesta porcina din Timis! Pentru ca au pus in pericol sanatatea populatiei, risca pana la 2 ani de inchisoare

Politistii din cadrul IPJ Timis au deschis o ancheta, dupa descoperirea focarului de pesta porcina din localitatea Belint, si incearca sa stabileasca cu precizie traseul traficului cu animale, de la sursa, din judetul Bihor, pana la gospodariile din Timis.

Pana acum, porcine infestate de pesta aduse din Bihor au ajuns la o ferma din localitatea Giroc, de unde s-au aprovizionat crescatorii de animale din Belint, Barna, Beba Veche, dar si in judetul Arad, unde au fost gasite cadavre de porci care au murit de pesta.

Oamenii legii fac verificari la proprietarii porcilor, la cei care au cumparat animale infestate, dar au constituit si filtre pe drumurile nationale si judetene, pentru a identifica eventualele transporturi clandestine de porcine.

“Cei care au vandut acesti porci i-au cumparat din zone contaminate, la pret derizoriu, urmand sa ii vanda mai departe, in mare castig. Se contureaza fapte de natura infractionala, este o ancheta in desfasurare si se vor lua masurile legale. Deocamdata, sunt doua persoane cercetate pentru ca au pus in pericol siguranta populatiei”, a declarat Aurel Scornea, adjunctul inspectorului sef al IPJ Timis.

Echipele Directiei Sanitare Veterinare si Siguranta Alimentelor Timis au efectuat dezinfectia atat unde au fost tinute animalele, cat si in vehiculul cu care au fost transportate, iar in zona Belint, unde au murit 25 de porci, a fost instituita o interdictie de vanzare a suinelor pe o zona de 3 kilometri in jurul localitatii, care va fi mentinuta timp de 40 de zile.

Din iulie 2017, cand a fost descoperit primul focar de pesta porcina africana in Romania, aceasta epidemie s-a raspandit in peste 300 de localitati din 21 de judete, motiv pentru care peste 360.000 de animale au fost incinerate.

Speculantii care au cumparat porcii infectati din judetul Bihor, aflat de multe luni pe harta gripei porcine, risca de la 6 luni la 2 ani de inchisoare si plata prejudiciilor provocate de aceste tranzactii ilegale. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: