BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

Dosare penale pentru “traficantii” de pesta porcina din Timis! Pentru ca au pus in pericol sanatatea populatiei, risca pana la 2 ani de inchisoare

Politistii din cadrul IPJ Timis au deschis o ancheta, dupa descoperirea focarului de pesta porcina din localitatea Belint, si incearca sa stabileasca cu precizie traseul traficului cu animale, de la sursa, din judetul Bihor, pana la gospodariile din Timis.

Pana acum, porcine infestate de pesta aduse din Bihor au ajuns la o ferma din localitatea Giroc, de unde s-au aprovizionat crescatorii de animale din Belint, Barna, Beba Veche, dar si in judetul Arad, unde au fost gasite cadavre de porci care au murit de pesta.

Oamenii legii fac verificari la proprietarii porcilor, la cei care au cumparat animale infestate, dar au constituit si filtre pe drumurile nationale si judetene, pentru a identifica eventualele transporturi clandestine de porcine.

“Cei care au vandut acesti porci i-au cumparat din zone contaminate, la pret derizoriu, urmand sa ii vanda mai departe, in mare castig. Se contureaza fapte de natura infractionala, este o ancheta in desfasurare si se vor lua masurile legale. Deocamdata, sunt doua persoane cercetate pentru ca au pus in pericol siguranta populatiei”, a declarat Aurel Scornea, adjunctul inspectorului sef al IPJ Timis.

Echipele Directiei Sanitare Veterinare si Siguranta Alimentelor Timis au efectuat dezinfectia atat unde au fost tinute animalele, cat si in vehiculul cu care au fost transportate, iar in zona Belint, unde au murit 25 de porci, a fost instituita o interdictie de vanzare a suinelor pe o zona de 3 kilometri in jurul localitatii, care va fi mentinuta timp de 40 de zile.

Din iulie 2017, cand a fost descoperit primul focar de pesta porcina africana in Romania, aceasta epidemie s-a raspandit in peste 300 de localitati din 21 de judete, motiv pentru care peste 360.000 de animale au fost incinerate.

Speculantii care au cumparat porcii infectati din judetul Bihor, aflat de multe luni pe harta gripei porcine, risca de la 6 luni la 2 ani de inchisoare si plata prejudiciilor provocate de aceste tranzactii ilegale. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: