Studioul regional Digi 24 Timisoara se va inchide! Un comunicat la companiei RCS-RDS anunta reorganizari masive ale diviziei media

Compania care detine televiziunea Digi 24, RCS & RDS, a anuntat ca toate cele opt studiouri regionale ale postului, care emit din Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Timisoara, vor fi inchise, locul lor urmand sa fie luat de o retea profesionista de corespondenti.


Aceasta decizie de reorganizarea a trustului media, vine la aproape o luna de la revolta jurnalistilor de la Digi 24, suparati ca nu au primit prime de Craciun, dar si in contextul migrarii publicului telespectator catre continuturile difuzate online. Prezentam comunicatul RCS & RDS, in care se motiveaza inchiderea celor opt studiouri regionale

Digi | RCS & RDS va derula, incepand cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activitatilor din trustul media (in special in televiziune), constand in extinderea retelei de corespondenti locali din tara si in consolidarea redactiei centrale a postului Digi 24.

Totodata, pentru a optimiza utilizarea resurselor in divizia media, compania va demara procedurile privind renuntarea la licentele audiovizuale ale studiourilor regionale si va creste nivelul de dotare a echipelor de corespondenti.

In ultimii ani, piata media si comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrand spre continuturile difuzate online sau multi-platforma. Site-urile televiziunilor sau site-urile de stiri atrag tot mai multi vizitatori, ceea ce conduce la scaderea audientei altor canale. Continuturile difuzate online ofera nu numai informatie de interes national si international, ci si actualitate din proximitate (regiune, localitate).

Conducerea companiei a efectuat o analiza a eficientei activitatii redactiei centrale Digi 24, a retelei de studiouri regionale si a performantelor actualei forme de organizare a activitatii media. Din aceasta analiza a rezultat ca este necesara o regandire a modelului de business in divizia de media, pentru a tine pasul cu exigentele si nevoile publicului si pentru a raspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu si lung.

In urma proiectului de eficientizare, reteaua de corespondenti se va mari de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judete invecinate. In acelasi timp, redactia centrala Digi 24 va viza integrarea in echipa de la Bucuresti a jurnalistilor si a personalul tehnic si de productie din studiourile regionale.

Dupa finalizarea demersurilor privind renuntarea la licentele audiovizuale, emisia statiilor regionale ale Digi 24 va inceta. Digi 24 detine, in prezent, 8 studiouri regionale in Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Timisoara”, se arata in comunicatul companiei apartinand milionarului Zoltan Teszari. (I.P.)

2 thoughts on “Studioul regional Digi 24 Timisoara se va inchide! Un comunicat la companiei RCS-RDS anunta reorganizari masive ale diviziei media

  1. Era si cazul sa il închidă, angajați ai studioului local foloseau in interes strict personal, tehnica video cat si masinile firmei….

Leave a Reply