BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

Fara SPAGA! Primul spital din Romania unde s-a implementat sistemul international de management anticoruptie ISO 37001:2016

Primul spital din Romania certificat oficial ca a implementat sistemul de management anticoruptie, ISO 37001:2016, a fost impanzit de afise prin care pacientii si vizitatorii sunt informati ca plicul cu bani nu le aduce servicii medicale mai bune.

Scopul acestui standard international este acela de a pune pacientii pe pozitie de egalitate in fata serviciilor medicale acordate in spital, indiferent de pozitia sociala si veniturile acestora.

Documentul a fost inmanat reprezentantilor Spitalului de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava intr-un cadru oficial, in prezenta reprezentantilor Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, Directiei Nationale Anticoruptie si ai Politiei.

Managerul spitalului, Vasile Rimbu a declarat ca, inainte de primirea certificatului, unitatea a fost auditata, de la portar pana la director, in scopul descoperirii de vulnerabilitati la practici incorecte. De altfel, masurile impuse de standardul anti-spaga sunt menite sa reduca practicile incorecte si vizeaza nu doar comportamente care se refera la banii dati in plic sau strecurati in buzunarul personalului din spital, ci si raporturile dintre medicii prescriptori si furnizorii de medicamente, cadourile, „ospitalitatea”, donatiile si beneficiile similare, angajarile, precum si achizitiile pe care le face unitatea medicala.

Implementarea standardului anticoruptie nu va duce automat la eradicarea fenomenului de coruptie, a precizat Vasile Rimbu, dar reprezinta garantia faptului ca se fac eforturi pentru combaterea faptelor de dare si luare de mita. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: