Calugar trimis la inchisoare! Pustnicul de la Costileva a fost condamnat la 3 ani si doua luni de inchisoare pentru ucidere din culpa

Unul dintre cei mai cautati calugari de catre credinciosii din Romania a fost retinut de catre politisti, in baza unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, dupa ce Curtea de apel Suceava l-a condamnat definitiv la 3 ani si doua luni de inchisoare.


Pustnicul de la Costileva, dupa cum este supranumit calugarul Florin Stefan, 44 de ani, din Fratautii Vechi, judetul Suceava, dar care-si primea credinciosii la un schit de la granita cu Ucraina, a fost judecat de catre instantele pamantesti pentru ucidere din culpa, in urma unui accident rutier care a avut loc in 23 aprilie 2016.

In ziua respectiva, in jurul orei 19, calugarul se afla la volanul unui autoturism de teren Toyota Hilux, in care se aflau cinci pasageri, si conducea pe DJ 209G, pe raza satului Paltin, comuna Brodina.

La un moment dat intrat in depasire, iar din sensul opus de mers se apropia un Renault condus de Constantin S., in varsta de 30 de ani, din Botosani, in care se mai aflau doua persoane. Cele doua vehicule au intrat in coliziune laterala, dupa ce calugarul a pierdut controlul volanului, si s-au rostogolit in afara partii carosabile.

In urma accidentului, doua persoane si-au pierdut viata si alte sase au fost ranite, dintre care – una grav. Autoturismele au fost avariate in proportie de 80%. Instanta a decis condamnarea la inchisoare cu executare, dar si plata unor despagubiri in cuantum de 56.000 de euro.

La momentul accidentului, desi barbatul era monah la Manastirea Dobrovat, din judetul Iasi, acesta locuia singur in schitul de la Costileva, intr-o zona inalta, aflata in apropierea granitei cu Ucraina, unde-si primea credinciosii.

Politistii de la Sectia Rurala Galanesti l-au ridicat, marti, pe calugar de la locuinta sa din Fratautii Vechi si l-au condus la arestul IPJ Suceava, de unde urmeaza sa fie transferat la Penitenciarul Botosani. (Vlad Enciu)

 

 

Leave a Reply