BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

Politistii de frontiera de la PTF Curtici l-au retinut pe falsul “chirurg” italian, in timp ce incerca sa fuga din Romania! Acesta a operat la mai multe clinici private din Bucuresti, desi are doar opt clase

Falsul chirurg italian, care a injectat cu botox zeci de vedete din Bucuresti, desi are doar opt clase, a fost prins de politistii de frontiera din vestul tarii, in momentul in care incerca sa fuga din Romania.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Matteo Politi Matteo a fost depistat, in cursul acestei dimineti, la Vama Curtici, in trenul care circula pe relatia Bucuresti – Budapesta.

“Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judetul Arad, au depistat un cetatean italian cautat de autoritatile romane intr-un dosar de inselaciune. In data de 6.02.2019, ora 6,11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a iesi din tara, calatorind ca pasager intr-un tren Inter Regio, pe relatia Bucuresti – Budapesta, numitul M. P., in varsta de 38 de ani, care la controlul de frontiera s-a legitimat cu un pasaport italian.

In momentul efectuarii verificarilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca pe numele persoanei era emisa o alerta, avand ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de catre autoritatile romane, persoana in cauza fiind cercetata intr-un dosar de inselaciune. Cetateanul italian urmeaza a fi predat in cursul zilei unei echipe operative din cadrul Politiei Romane, in vederea luarii masurilor legale ce se impun”, se mentioneaza in comunicat.

Politistii au deschis un dosar penal pentru inselaciune, dupa ce Matteo Politi a reusit sa opereze in mai multe clinici private din Bucuresti, inclusiv la Spitalul Monza, in baza unui aviz primit de la functionari din Ministerul Sanatatii, care i-au permis sa profeseze ca chirurg plastician.

“In momentul in care am venit in Romania am folosit un avocat, caruia i-am dat toate documentele pe care ea mi le-a cerut. De asemenea, am semnat ceea ce in romana se numeste o procura. Asadar, ea s-a ocupat de tot ceea ce trebuia sa faca. La final, ea a spus ca am dreptul de practica in Romania. In momentul in care am fost recunoscut, pot sa ma numesc medic. O institutie mi-a dat acest drept, diplomele mele mi-au fost recunoscute, echivalate”, a declarat Politi pentru Antena 1. A refuzat sa deconspire numele avocatei, spunand doar “Laura”…

Ministrul Sanatatii sustine ca in acest caz este vorba despre coruptie, iar institutiile statului trebuie sa-si asume raspunderea pentru cele intamplate.

“Stiti care a fost replica funcționarei de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti cand a fost intrebata de ce a eliberat codul de parafa italianului cu opt clase? A spus – din mila! N-am inteles de cine i-a fost mila si cine i-a indus aceasta mila”, a declarat Sorina Pintea. Acest cod a fost eliberat in martie 2018.

Ministrul a mai explicat ca eliberarea codului de parafa era ultimul pas care trebuia facut pentru a obtine drept de libera practica in Romania. Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost facut doua luni mai tarziu, in timp ce a doua etapa, la Colegiul Medicilor, a fost sarita. In schimb, Matteo Politi a avut grija sa-si faca o asigurare de malpraxis, pentru ca eventualele sale erori medicale sa fie decontate de firma de asigurare.

Matteo Politi s-a refugiat in Romania, sub o identitate falsa, dupa ce in Italia a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru acelasi gen de fapta penala. A mintit ca este medic si a profesat clandestin, profitand de faptul ca avea acelasi nume de familie cu al unui cardiolog. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: