Politistii de frontiera de la PTF Curtici l-au retinut pe falsul “chirurg” italian, in timp ce incerca sa fuga din Romania! Acesta a operat la mai multe clinici private din Bucuresti, desi are doar opt clase

Falsul chirurg italian, care a injectat cu botox zeci de vedete din Bucuresti, desi are doar opt clase, a fost prins de politistii de frontiera din vestul tarii, in momentul in care incerca sa fuga din Romania.


Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Matteo Politi Matteo a fost depistat, in cursul acestei dimineti, la Vama Curtici, in trenul care circula pe relatia Bucuresti – Budapesta.

“Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judetul Arad, au depistat un cetatean italian cautat de autoritatile romane intr-un dosar de inselaciune. In data de 6.02.2019, ora 6,11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a iesi din tara, calatorind ca pasager intr-un tren Inter Regio, pe relatia Bucuresti – Budapesta, numitul M. P., in varsta de 38 de ani, care la controlul de frontiera s-a legitimat cu un pasaport italian.

In momentul efectuarii verificarilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca pe numele persoanei era emisa o alerta, avand ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de catre autoritatile romane, persoana in cauza fiind cercetata intr-un dosar de inselaciune. Cetateanul italian urmeaza a fi predat in cursul zilei unei echipe operative din cadrul Politiei Romane, in vederea luarii masurilor legale ce se impun”, se mentioneaza in comunicat.

Politistii au deschis un dosar penal pentru inselaciune, dupa ce Matteo Politi a reusit sa opereze in mai multe clinici private din Bucuresti, inclusiv la Spitalul Monza, in baza unui aviz primit de la functionari din Ministerul Sanatatii, care i-au permis sa profeseze ca chirurg plastician.

“In momentul in care am venit in Romania am folosit un avocat, caruia i-am dat toate documentele pe care ea mi le-a cerut. De asemenea, am semnat ceea ce in romana se numeste o procura. Asadar, ea s-a ocupat de tot ceea ce trebuia sa faca. La final, ea a spus ca am dreptul de practica in Romania. In momentul in care am fost recunoscut, pot sa ma numesc medic. O institutie mi-a dat acest drept, diplomele mele mi-au fost recunoscute, echivalate”, a declarat Politi pentru Antena 1. A refuzat sa deconspire numele avocatei, spunand doar “Laura”…

Ministrul Sanatatii sustine ca in acest caz este vorba despre coruptie, iar institutiile statului trebuie sa-si asume raspunderea pentru cele intamplate.

“Stiti care a fost replica funcționarei de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti cand a fost intrebata de ce a eliberat codul de parafa italianului cu opt clase? A spus – din mila! N-am inteles de cine i-a fost mila si cine i-a indus aceasta mila”, a declarat Sorina Pintea. Acest cod a fost eliberat in martie 2018.

Ministrul a mai explicat ca eliberarea codului de parafa era ultimul pas care trebuia facut pentru a obtine drept de libera practica in Romania. Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost facut doua luni mai tarziu, in timp ce a doua etapa, la Colegiul Medicilor, a fost sarita. In schimb, Matteo Politi a avut grija sa-si faca o asigurare de malpraxis, pentru ca eventualele sale erori medicale sa fie decontate de firma de asigurare.

Matteo Politi s-a refugiat in Romania, sub o identitate falsa, dupa ce in Italia a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru acelasi gen de fapta penala. A mintit ca este medic si a profesat clandestin, profitand de faptul ca avea acelasi nume de familie cu al unui cardiolog. (Vlad Enciu)

Leave a Reply