BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

SOLIDARITATE! Cati bani au donat romanii pentru salvarea luptatorului SAS lovit cu sabia in cap de un interlop? MAI a anuntat suma decontata de la bugetul de stat

La aproape doua saptamani de la lansarea apelului public pentru salvarea luptatorului SAS lovit cu sabia in cap de un interlop, prin donatii ce pot fi depuse in contul sau bancar, suma totala adunata de la romanii impresionati de drama prin care trece politistul este una destul de mare, insa, deocamdata, aceasta este insuficienta pentru acoperirea costurilor recuperarii.

Astfel, in contul deschis la BRD Romania, 1236 de persoane au depus aproape 20.000 de lire sterline, din totalul de 80.000 de lire sterlina, la cat a fost evaluata recuperarea lui Ciprian Sfichi intr-un spital din strainatate, insa suma creste de la zi la zi.

Printre persoanele care au donat bani pana in prezent se afla si judecatoarea Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis.

Intre timp, stimulati de initiativa asistentei medicale din Timisoara, care a deschis contul in care se aduna bani pentru fostul “mascat” de la Serviciul de Actiuni Speciale (SAS) Suceava, au sarit in ajutor si fostii colegi de breasla din  Corpul National al Politistilor.

“Ciprian este un fost luptator, un fost ”mascat”, cum il numesc unii si are o familie de intretinut din pensia foarte mica pe care o primeste, o sotie si doua fetite. Eu cred ca si-a facut datoria cu onoare si sacrificiu fata de noi. A pus la pamant destui infractori periculosi, astfel incat noi sa ne aflam in siguranta.

Nu stiu ce a facut Ministerul Afacerilor Interne pentru el si nici nu ma mai intereseaza. Ne-am obisnuit cu lipsa de empatie. Stiu insa ca noi nu suntem lipsiti de empatie. Orice leu poate fi o sansa de recuperare pentru Ciprian”, este argumentul care a stat la baza deschiderii unui al doilea cont bancar in care se pot depune bani pentru recuperarea politistului.

Contul in care se poate dona este deschis pe numele sau, Sfichi Dan Ciprian, IBAN: RO71BRDE340SV15605983400.

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne sustin ca, pana in prezent, au fost decontate serviciile medicale de care a beneficiat Ciprian Sfichi, in valoare de 125.889 de lei. „Conform statutului politistului, pentru situatiile de genul celei in care se afla Ciprian Sfichi, statul acorda despagubiri de 8.000 de euro, suma care i-a fost virata la scurt timp dupa pensionare.

Separat de acest demers legal, MAI a sustinut orice actiune menita sa-l ajute, fie de natura medicala sau financiara. Conform legii, tratamentul si recuperarea in strainatate se pot deconta doar daca in reteaua nationala de sanatate nu exista posibilitatea tratarii afectiunilor de care sufera Ciprian, asa cum se intampla pentru orice cetatean roman.

Desi comisiile medicale abilitate apreciaza ca medicii romani s-ar putea ocupa de recuperarea sa in tara, – o operatie fiind deja stabilita dupa Sarbatorile Pascale la Spitalul Militar -, respectam decizia lui Ciprian si a familiei sale de a cauta o alternativa in strainatate”, au precizat acestia.

Incepand de luni, 4 februarie, MAI a asigurat internarea pentru recuperare la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. dr. Agrippa Ionescu” din Bucuresti. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: