ACCIDENT! Judecatorul de pe raza Curtii de Apel Timisoara care a retrocedat un sat intreg din judetul Arad unor falsi mostenitori, autorul unui eveniment rutier soldat cu moartea unei persoane

Aurel Stefan Tripa, fost judecator la Judecatoria Ineu – magistratul care a decis retrocedarea satului Nadas, cu tot cu locuintele taranilor, biserica si dispensarul, in total aproape 9.000 de hectare de teren, unor mostenitori suspectati ca au prezentat acte false -, a provocat, duminica dupa-amiaza, un tragic accident de circulatie.


Evenimentul rutier a avut loc in zona localitatii Barsa, din judetul Arad, in timp ce fostul magistrat, aflat la volanul unui autoturism, a incercat sa efectueze o manevra de depasire. In urma impactului cu o masina care circula pe sensul opus de mers, o persoana a decedat, iar alta este in stare grava la spital.

„Un barbat de 69 de ani, din Ineu, a condus un autoturism dinspre Buteni inspre Barsa, iar la km 47+325m, in timp ce efectua o manevra de depasire, a intrat in coliziune frontala laterala cu un autoturism condus de un tanar de 31 de ani, din județul Timis, care nu se asigurase la efectuarea manevrei de intoarcere.

In urma evenimentului rutier, a rezultat decesul conducatorului auto de 31 de ani precum si ranirea grava a unei femei de 36 de ani, pasagera in autoturismul care efectua manevra de intoarcere. De asemenea, a fost ranit usor conducatorul auto in varsta de 69 de ani. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infracțiunii de ucidere din culpa precum si vatamare corporala din culpa”, a comunicat agentul sef Claudia Iuga, purtatorul de cuvant al IPJ Arad.

In 17.06.2014, Aurel Stefan Tripa a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani si sase luni de inchisoare pentru trafic de influenta, dupa ce a fost prins in flagrant de catre procurorii DNA Timisoara in timp ce primea 600 de euro si doua telefoane mobile pentru a interveni, mai departe, pe cursul procesului, in dosarul retrocedarii.

Aurel Stefan Tripa a detinut, in perioada 1988-1996, functia de presedinte al Judecatoriei Ineu. Intre 1997 si 2004 a fost judecator la Tribunalul Arad, dupa care a revenit la Judecatoria Ineu. In 2013 a decis, la primul termen de judecata, retrocedarea satului Nadas unor falsi mostenitori. Dosarul retrocedarii controversate a unui sat intreg din judetul Arad s-a aflat pe rolul DNA Timisoara. (V.E.)

One thought on “ACCIDENT! Judecatorul de pe raza Curtii de Apel Timisoara care a retrocedat un sat intreg din judetul Arad unor falsi mostenitori, autorul unui eveniment rutier soldat cu moartea unei persoane

  1. si mai lasi astfel de animal sa judece: in 17.06.2014, Aurel Stefan Tripa a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani si sase luni de inchisoare pentru trafic de influenta, dupa ce a fost prins in flagrant de catre procurorii DNA Timisoara in timp ce primea 600 de euro si doua telefoane mobile pentru a interveni, mai departe, pe cursul procesului, in dosarul retrocedarii.

Leave a Reply