TRAGEDIE in muzica sarbeasca! Saban Saulic, unul dintre cei mai faimosi cantareti din tara vecina, a decedat intr-un accident de circulatie

Unul dintre cei mai faimosi cantareti din muzica sarba, Saban Saulic, a  murit, in noaptea de 16 februarie – 17 februarie, in urma unui tragic accident de circulatie care a avut loc pe autostrada A2, in zona localitatii Bielefeld, Renania de Nord – Westfalia, Germania.


Artistul se intorcea de la un concert sustinut in Farinda Club, din Bielefeld, si se deplasa catre Dortmund, alaturi de doi prieteni. La un moment dat, un sofer beat si fara permis le-a lovit masina. Saban Saulic, care era pe bancheta din spate, fara centura de siguranta, a suferit rani grave si a fost transportat de urgenta la spital, insa medicii nu au mai reusit sa-i salveze viata. Echipele de salvare au fost anuntate la ora 6,50, despre accidentul in care a murit Saban Saulic.

Banatenii ii cunosc repertoriul de la concertele sustinute in Romania, de la emisiuni tv si de la evenimentele unde era invitat sa cante. A cantat mereu cu drag pentru banateni, la Timisoara, Resita si in alte locuri unde era invitat. Ultima data, Saban Saulić a concertat la Resita, in data de 29 septembrie 2013, cu ocazia Zilelor Culturii Sarbe din Romania.

Saban Saulić a cantat si in cadrul programului de Revelion 2018/2019 oferit de Radio Televiziunea Sarba alaturi de marile vedete ale muzicii sarbe. De-a lungul timpului a lansat sute de melodii si zeci de albume. A debutat in anul 1969 cu melodia Dajte mi utjehu. Multi isi amintesc de concertul memorabil sustinut pe Sava Centar din Belgrad, in 25 noiembrie 2011, in fata a peste 50000 de spectatori.

Saban Saulic s-a nascut in data de 6 septembrie 1951, la Sabac, astazi, in Serbia, iar cantecele sale l-au consacrat ca unul dintre cei mai vestiti solisti ai genului pop-folk din Serbia. Pentru intreaga cariera dar si pentru tot ce a facut in muzica sarbeasca, Saban Saulić nu va fi uitat! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! (I.P.)

Leave a Reply