BREAKING NEWS! Reprezentantii grefierilor din Timis au participat, astazi, la protestul oficial din Bucuresti, in care se reclama faptul ca aceasta categorie profesionala a ajuns cea mai prost platita din sistemul judiciar    Accident feroviar, vineri dimineata, in Timis, intre localitatile Birda si Voiteni, soldat cu moartea unui conducator auto care nu a dat prioritate trenului    Echipa de rugby Timisoara Saracens va incerca, sambata, de la ora 13, sa recucereasca Cupa Romaniei, intr-un meci contra celor de la CSM Bucuresti     Ministerul Justitiei a refuzat sa-l mai acrediteze pe jurnalistul Pro TV Ovidiu Oanta, din cauza intrebarilor incomode pe care acesta le adreseaza, de obicei, ministrului Tudorel Toader    Maria Grapini, sustinuta de Dan Voiculescu si Claudiu Manda, sotul Liei Olguta Vasilescu, a fost plasata pe un loc eligibil pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare    Uber, companie evaluata la Bursa din New York la 120 miliarde de dolari, a cerut Guvernului sa amane o potentiala Ordonanta de Urgenta care i-ar scoate de pe piata romaneasca

SONDAJ! Cati eurodeputati va avea fiecare partid din Romania? Parlamentul European a prezentat primele estimari ale viitoarei componente

Parlamentul European a lansat, astazi, primele estimari ale viitoarei sale componente, in baza unei selectii de sondaje reprezentative din tarile Uniunii Europene. Potrivit datelor agregate, la alegerile din 26 mai 2019, PSD va obtine 10 mandate, fiind creditat cu o intentie de vot de 26,5%.

Pe locul al doilea se situeaza PNL, creditat cu un scor de 23%, care i-ar aduce 8 mandate de europarlamentar. Pe locul trei, este Pro Romania, cu 9,6%, care ar obtine 3 mandate. Partidul lui Victor Ponta participa pentru prima oara la alegeri, la europarlamentare. Tot 3 mandate ar putea avea USR (9,2%) si ALDE (9%).

Cate doua mandate ar reveni PLUS (6,8%), PMP (5,6%) si UDMR (5,2%).

Estimarile Parlamentului European sunt facute in baza sondajelor realizate la inceputul lunii februarie. Cifrele provin dintr-o selectie de sondaje reprezentative efectuate de institute nationale de sondare a opiniei publice din statele membre si agregate de Kantar public in numele Parlamentului European.

In urma estimarii preferintelor electorale actuale din UE 27 asupra componentei Parlamentului dupa Brexit, viitorul legislativ reflecta un peisaj politic mai fragmentat ca niciodata. Urmatorul parlament va avea mai putini deputati (705) fata de actualul format (751).

In legislatura 2019-2024, potrivit estimarilor, PPE va avea cele mai multe locuri in Parlamentul European, 183, urmat de S&D, cu 135, si ALDE, cu 75. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: