BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

SONDAJ! Cati eurodeputati va avea fiecare partid din Romania? Parlamentul European a prezentat primele estimari ale viitoarei componente

Parlamentul European a lansat, astazi, primele estimari ale viitoarei sale componente, in baza unei selectii de sondaje reprezentative din tarile Uniunii Europene. Potrivit datelor agregate, la alegerile din 26 mai 2019, PSD va obtine 10 mandate, fiind creditat cu o intentie de vot de 26,5%.

Pe locul al doilea se situeaza PNL, creditat cu un scor de 23%, care i-ar aduce 8 mandate de europarlamentar. Pe locul trei, este Pro Romania, cu 9,6%, care ar obtine 3 mandate. Partidul lui Victor Ponta participa pentru prima oara la alegeri, la europarlamentare. Tot 3 mandate ar putea avea USR (9,2%) si ALDE (9%).

Cate doua mandate ar reveni PLUS (6,8%), PMP (5,6%) si UDMR (5,2%).

Estimarile Parlamentului European sunt facute in baza sondajelor realizate la inceputul lunii februarie. Cifrele provin dintr-o selectie de sondaje reprezentative efectuate de institute nationale de sondare a opiniei publice din statele membre si agregate de Kantar public in numele Parlamentului European.

In urma estimarii preferintelor electorale actuale din UE 27 asupra componentei Parlamentului dupa Brexit, viitorul legislativ reflecta un peisaj politic mai fragmentat ca niciodata. Urmatorul parlament va avea mai putini deputati (705) fata de actualul format (751).

In legislatura 2019-2024, potrivit estimarilor, PPE va avea cele mai multe locuri in Parlamentul European, 183, urmat de S&D, cu 135, si ALDE, cu 75. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: