Decizie finala in dosarul educatoarei criminale din Timisoara! Oana Net va sta dupa gratii aproape 19 ani si va trebui sa-i plateasca fostului sot daune de 60.000 de euro

Curtea de Apel Timisoara a pronuntat decizia finala in dosarul educatoarei criminale din Timisoara, care a fost trimisa in judecata pentru infractiunea de violenta in familie, respectiv omor comis asupra unui membru de familie.


Pentru a se razbuna pe sot, cu care tocmai se certase si aflase ca vrea sa divorteze, femeia si-a ucis cu sange rece fiica, in varsta de 4 ani, pe care a tinut-o fortat cu capul sub apa, in cada, cand facea baie, pana ce minora s-a inecat.

Ulterior, folosind doua cuttere pe care le-a luat din baie, a taiat cadavrul victimei la nivelul antebratelor, producandu-i doua leziuni superficiale, fara sa realizeze, insa, ca fiica sa era deja decedata in acele momente.

Dupa ce magistratii Tribunalului Timis, care au judecat dosarul in prima instanta, au decis condamnarea Oanei-Razvana Net la 12 ani de inchisoare, in conditiile in care femeia nu a acceptat propunerea procurorilor de a semna un acord de recunoastere a vinovatiei, Curtea de Apel a majorat semnificativ pedeapsa. Astfel, conform deciziei definitive din 20 februarie, inculpata va executa o pedeapsa de 18 ani si opt luni de inchisoare, totodata fiind obligata sa-l despagubeasca pe fostul sot cu 60.000 de euro, reprezentand daune morale. 

Instanta a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpata, care-si ispaseste pedeapsa in Penitenciarul Arad, pentru ca profilul sau genetic sa fie introdus in Sistemului National de Date Genetice Judiciare. (Vlad Enciu)

Leave a Reply