BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

Schimbare de sefi la BCCO Timisoara! Comisarul sef Mugur Poinar a fost trimis inapoi, la Oradea, iar in locul sau a fost avansat comisarul sef Cosmin Popovici, sef la SCCO Arad de aproape 14 ani

Dupa un mandat de aproape trei ani la conducerea Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Timisoara, rastimp in care a dat o puternica lovitura retelelor de cultivatori si traficanti de canabis din vestul tarii, comisarul sef Mugur Laviniu Poinar (foto 2) a fost trimis, inapoi, la Oradea.

In locul sau nu a revenit comisarul sef Stefan Negrila, care fusese transferat tocmai la sefia BCCO Cluj, ci a fost avansat pe linie de serviciu un ofiter din Arad.

Este vorba despre comisarul sef Cosmin Popovici (foto 1), care, incepand cu data de 20 februarie 2019, pana la scoaterea postului la concurs, a fost imputernicit sa preia functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Timisoara.

Ofiterul care va coordona, alaturi de procurorii DIICOT, lupta impotriva criminalitatii organizate din vestul tarii este licentiat in Drept, are un curs de securitate si buna guvernare absolvit la Colegiul National de Aparare, iar din 2005 si pana in prezent s-a aflat la conducerea Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad.

In anul 2017, ofiterul a primit Diploma de Onoare pentru sprijinul acordat in desfasurarea activitatilor de prevenire a traficului de persoane din Romania, Portugalia si Italia, in cadrul unui proiect cu finantare europeana.

Cu siguranta, inainte de a porni la lupta, Cosmin Popovici va evalua efectivul de politisti din subordine, urmand sa decida in ce mod va colabora cu comisarul sef Molin Lucian Valentin, ofiter cercetat pentru furt, dupa ce, in data de 1 martie 2018, cand se intorcea de la un concurs de promovare la DIICOT, a sustras o bratara de la punctul de control antitero de pe Aeroportul “Henri Coanda” din Bucuresti.

Sa mai amintim ca, in perioada in care a stat la Timisoara, comisarul sef Mugur Laviniu Poinar a trecut printr-un incident care i-a pus viata in pericol. In mai 2017, in timp ce se afla cu prietenii la cina, pe o terasa din vecinatatea stadionului, seful BCCO Timisoara a fost atacat cu un ciob de sticla de catre omul de afaceri Vasile Sas,care i-a provocat taieturi profunde la nivelul fetei si a gatului. Dosarul violentei se pare ca s-a inchis, prin retragerea plangerii, dupa ce politistul si-a iertat agresorul. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: