DEMITERE! Directorul Directiei Sanitara Veterinara Timis a fost schimbat din functie. Sanctiune sau promovarea unui medic controlat de PSD?

Aparitia pestei porcine in Timis si cantitatile mari de carne neconforma sau fara documente descoperite prin depozitele frigorifice din Timisoara se pare ca a provocat nemultumirea sefilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, care au decis sa aplice sanctiuni.


Astfel, de la 1 martie, directorul general al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Timis, medicul veterinar Adrian Popa, a fost demis din functie, in locul sau fiind avansat, pana la organizarea unui concurs, directorul adjunct, Cristina Popa.

Fostul director, care a condus institutia timp de 8 ani – dupa ce l-a inlocuit fortat pe fruntasul PDL-ist Pompilius Smutea, care nu a mai fost sustinut de seful sau pe linie politica, Constantin Ostaficiuc – a fost mutat pe o functie inferioara, de sef de serviciu.

Desi, exista voci care spun ca aceasta schimbare are caracter politic, in conditiile in care Adrian Popa a fost sustinut de UNPR, iar Cristina Popa de PSD, aceasta speculatie nu se sustine, in conditiile in care UNPR este in opozitie de cativa ani, perioada in care progresistul a fost mentinut in functie.

„Nu stiu motivul pentru care am fost schimbat. Mergem inainte. Doamna Popa stie ce are de facut, este adjuncta de un an si jumatate”, a declarat Adrian Popa pentru presa locala. (Mara Ion)

Leave a Reply