Politistul Godina il distruge pe rezistentul Malin Bot! “Banuiesc ca un protest fara a ajunge in duba Jandarmeriei e unul nereusit pentru tine”

Cunoscutul politist Marian Godina, de la IPJ Brasov, s-a enervat rau pe Malin Bot, de la #rezist Bucuresti. Rebelul aparator al ordinii si linistii publice i-a dat o replica acida celebrului protestatar din Timisoara, care-si desfasoara activitatea in Piata Victoriei din Bucuresti, dupa ce a fost acuzat ca foloseste protestele #rezist pentru a-si face reclama.


Ca Marian Godina nu mai are nevoie de nicio reclama, asta e un lucru clar pentru toata lumea, dar faptul ca Malin Bot are nevoie de “vehicule” de imagine, macar in zilele fara proteste si transmisiuni live, asta e indubitabil.

De fapt, contrele dintre cei doi au inceput in 2016, cand Malin i-a luat apararea jurnalistului Mihai Gainuse, care avusese un conflict cu politia, si l-a contrat pe Godina.

Resentimentele dintre cei doi au izbucnit, dupa aproape 3 ani, cu si mai mare forta. Iata mesajul postat de Marian Godina pe pagina sa internet.

“Omul face print unui amarat de comentariu care imi apartine si face din asta un intreg tam-tam, posteaza atat pe profil, cat si pe pagina si la urma spune ca eu imi fac reclama.

Malin Bot, daca aveam nevoie de reclama, cand am fost in Piata Victoriei, te cautam sa ne facem poze. Poate imi faceam si eu apoi un cont d-ala de Patreon ca sa cer donatii. Intre noi fie vorba, nu m-ai vazut in Piata Victoriei pentru ca am evitat sa dau de tine. Stii de ce? Pentru ca e proverbul ala cu “cine se aseamana se aduna.” Or, eu nu prea imi doresc sa seman cu tine.

Asta ar insemna sa am si eu o iubita mai tanara cu vreo 20 de ani ca mine, iar asta ar insemna ca ea sa aiba 13 ani, deci as comite o infractiune. Ar insemna sa nu am un serviciu si sa ma apuc si eu de cerut donatii.

Chiar, te numea cineva cersetor si logodnica ta (fatuca aceea agresiva care se baga cu mine in seama in privat pentru ca mai apoi sa posteze public ca “vorbeste cu Godina in privat”. Ba chiar ma si certa ca nu-i raspund :)) ) i-a raspuns ca nu esti cersetor pentru ca nu obligi pe nimeni sa doneze. Vezi tu, nici cersetorii nu te obliga sa le dai, pentru ca daca te-ar obliga, nu s-ar mai numi cerstori, ci talhari.

Imi displace la tine ca ai impresia ca prin ceea ce faci, imi faci mie un favor si ar trebui sa iti si multumesc. Ba, chiar te victimizezi si nu prea omiti sa repeti cat ai stat tu in frig, cate bastoane si amenzi ai luat.

Sa iti explic: tu esti platit pentru ceea ce faci, adica d-aia ceri oamenilor sa te sprijine financiar (vezi ce frumos am gasit sinonim pentru cersit? :)) ) ca sa le dai reportaje direct din strada, sa ii tii la curent. Adica iti faci jobul. Si eu am stat in frig in intersectii. Tot pentru ca d-asta eram platit.

In schimb, am stat in frig si la proteste. Pentru asta n-am cerut bani nimanui si nici nu am considerat ca mi-e cineva dator. Am iesit la protest pentru ca asa am vrut eu, asa am simtit. Nu m-a pus nimeni sa ies. Dar tu daca nu iesi, nu prea ai ce pune pe youtube si nu mai vine banu’. Vezi o diferenta?

Si ca sa nu uit de bastoanele si amenzile jandarmilor. Am vazut pe 10 august cazuri cu oameni primind bastoane in timp ce erau cu mainile ridicate.

Dar tu le-ai primit pentru ca ai facut circ. Ma refer la amenzi, ca bastoane n-am vazut sa iei. Circ pentru atentie. Eu nu pot numi asa ceva jurnalism si oricat de mult m-ar amuza unele faze de-ale tale, nu pot fi de acord cu asa ceva.

Pe mine nu m-au saltat niciodata jandarmii. Stii de ce? Ca n-am facut circ. E foarte simplu. Dar banuiesc ca un protest fara a ajunge in duba Jandarmeriei e unul nereusit pentru tine.

Imi place ca ai dat like tuturor comentariilor in care am fost injurat. Si tu, si logodnica ta! O sa ai la postarea asta multe comentarii carora sa le dai like pentru ca sigur vor veni fanii tai inraiti sa ma puna la punct. Vezi ca eu nu-i blochez, asa cum faci tu.

Chiar…am gasit prin comentariile in care eram injurat pe pagina ta minim cinci conturi de Facebook false. Cam toate erau la fel. O poza de profil furata de pe net, “proprietarii” conturilor scriau corect gramatical si cu diacritice.

In unele comentarii ma injurau pe mine, in altele tineau sa aduca aminte lumii despre ce a facut Malin Bot pentru patrie.

Hmm…mai Maline, flerul meu imi spune ca in spatele acelor conturi e unul care iti seamana leit, scrie ca tine, gandeste ca tine. Adica no..isi face cineva un cont fals, nu are niciun prieten, nicio poza, dar cumva il place atat de mult pe Bot incat distribuie doar video-uri cu el si ii sare in aparare pe toate paginile unde sunt comentarii impotriva lui. Hmm…ghici, ciuperca, cine-i?

O sa inchei cu o concluzie si o intrebare:

Tu iti doresti mult sa starpesti raul din tara asta, lupti pentru mandra patrie, iei bastoane si amenzi pentru nerecunoscatori care nu te plac, ingheti in strada ca sa faci live-uri.

Pentru ca nu mai ai timp de un job, ceri sprijn financiar de la oameni de bine. Practic, asta e jobul tau. Cand raul va fi starpit, jobul tau se va fi terminat.

Ma, tu esti sigur ca vrei ca raul sa fie starpit? Nu de alta, dar nu prea am auzit de cazuri in care cineva sa renunte la un job bine platit.

Si inca ceva: in Piata Victoriei ies sa protesteze multe persoane publice, persoane care chiar au de pierdut din asta, cantareti care astfel pot pierde contracte, actori care lucreaza la stat etc. Nu i-am auzit vreodata sa se laude cu asta si sa-i faca pe altii sa se simta datori, asa cum tot faci tu. Iar oamenii aia chiar au de tras si de pierdut.

Tu ce ai de tras? Iti zic eu, ai de tras mucii cand e frig si de pierdut doar daca se termina protestele si nu mai intra banu’ in cont.

In speranta ca ti-am dat subiect de postari pentru inca trei zile, iti urez sa ai parte de intelepciune, suficienta cat sa te faca sa intelegi ca nu e obligatoriu ca toata lumea sa te placa”, scrie Marian Godina pe site-ul sau. (Mara Ion)

One thought on “Politistul Godina il distruge pe rezistentul Malin Bot! “Banuiesc ca un protest fara a ajunge in duba Jandarmeriei e unul nereusit pentru tine”

Leave a Reply