BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

Tentativa lui Toader de a “repara” OUG 7/2019, respinsa de CSM! “Trebuie abrogata integral, fiind suspecta de neconstitutionalitate”, a atras atentia procurorul general Augustin Lazar

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marti, proiectul de ordonanta de urgenta prin care sunt modificate unele prevederi din OUG 7/2019, au precizat oficiali din CSM.

Ordonanta de urgenta de modificare a legilor justitiei trebuie abrogata integral pentru ca este suspecta de neconstitutionalitate, asa cum arata analiza Ministerului Public, a declarat pentru HotNews procurorul general, Augustin Lazar.

”OUG 7 trebuie abrogata integral fiind suspecta de neconstitutionalitate conform analizei Ministerului Public, aflata pe site. Aspectele de neconstitutionalitate sunt confirmate inclusiv de observatiile Consiliului Legislativ”, a declarat Lazar, pentru HotNews, intrebat daca modificarile aduse OUG 7 sunt in masura sa ii multumeasca institutiile judiciare, in conditiile in care sectia de investigare a magistratilor nu este desfiintata.

De asemenea, inainte sa intre in sedinta CSM, Lazar a spus ca CSM ar trebui sa dea aviz negativ.

“Aviz negativ, evident! Ar fi a patra ordonanta de urgenta care ar amplifica si mai mult incertitudinea reglementarii legilor justitiei. Asta, dupa ce, anul trecut, lucrurile au fost clarificate printr-un proces laborios la Parlament, iar legile justitiei au dobandit un anume contur, acum vine Executivul, care printr-a patra OUG, vrea sa ajusteze legile justitiei.

De ce deranjeaza pe magistrati aceasta chestiune? Este foarte clar, ingrijorarea este determinata de incertitudinea cadrului legal in care lucram. Magistratii sunt oameni care reflecteaza asupra legii, ei voi sa stie care le este statutul legal, cum ar trebui sa actioneze conform legii si iata ca ne aflam acum la a patra ordonanta de urgenta care este expresia lipsei cooperarii loiale cu autoritatea judecatoreasca. Din pacate, asta este situatia”, a declarat Augustin Lazar, la intrarea in Consiliul Superior al Magistraturii. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: