BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

Protestele procurorilor din Timisoara se radicalizeaza! Activitatea cu publicul ramane suspendata inca o saptamana, iar magistratii vor purta banderole albe pe brat

In timp ce la Craiova si Constanta au aparut primii spargatori ai protestelor magistratilor, sefi de parchete sau de instante de judecata care-si ameninta colegii pentru a-i opri sa protesteze, la Timisoara lucrurile stau exact invers.

Protestele procurorilor devenin tot mai radicale, mai cu seama ca, astazi, Guvernul a adoptat ordonanta prin care s-a dorit “repararea” buclucasei OUG 7/2019, in ciuda avizului negativ primit de la CSM.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, semnat de prim-procurorul Claudia-Irina Chivu, activitatea cu publicul ramane suspendata inca o saptamana, iar procurorii vor purta banderola alba pe brat.

“Adunarea Generala a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara a adoptat hotararea nr. 5/04.03.2019, cu majoritate de voturi, colectivul de procurori stabilind – cu privire la modificarile legislative intervenite prin OUG 7/2019 – ca se impune abrogarea in integralitate a acestui act normativ.

Totodata, la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, colectivul de procurori prezenti, cu majoritate de voturi, au hotarat continuarea protestului magistratilor pana la data de 11.03.2019, respectiv suspendarea activitatii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, cu exceptia cauzelor urgente si purtarea de banderole albe”, se mentioneaza in comunicatul primit la redactie. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: