BREAKING NEWS! Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, obtinand 17 voturi din cele 22 exprimate     Procurorii DIICOT Timisoara au anuntat ca ancheta in dosarul Motorina CFR continua, desi au trecut trei ani si jumatate de la descinderile in Depoul CFR Timisoara, din cauza complexitatii cauzei     Parcul Botanic din Timisoara a devenit locul preferat de tinerii care consuma substante etnobotanice, anunta Politia Locala    Romania a votat impotriva desemnarii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european, astazi, la Consiliul UE     Calin Dobra a anuntat ca PSD Timis a reusit sa stranga 30.000 de semnaturi pentru sustinerea candidaturii Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale    Deputatul Marian Cucsa avertizeaza ca ALDE Romania nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla partidului, pentru ca nu mai face parte din familia europeana ALDE

PE SURSE! Laura Codruta Kovesi ar putea fi pusa sub control judiciar, masura preventiva ce i-ar bloca deplasarile la Bruxelles

Inamicul public nr. 1 al politicienilor penali din PSD si Alde, procurorul Laura Codruta Kovesi, a ajuns, joi, la sediul Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ), pentru a fi audiata in dosarul deschis in baza unei sesizari venite din partea fugarului Sebastian Ghita.

Fosta sefa a DNA este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa in legatura cu extradarea din Indonezia si aducerea in tara a teparului Nicolae Popa, mana dreapta a mogulului Sorin Ovidiu Vantu, care, in 2002, fugise din tara cu o parte din banii pagubitilor de la FNI.

Prejudiciul retinut de procurori in seama lui Nicolae Popa, care ulterior a primit 15 ani de inchisoare, nu mai putin de 50 de miliarde de lei vechi. Sebastian Ghita a sustinut in denuntul sau ca, in 2011, ar fi contribuit cu aproape 270.000 de lei la aducerea in tara a infractorului refugiat la Jakarta, la cererea expresa a procurorului general de atunci, Laura Codruta Kovesi, aratand niste facturi achitate catre compania aviatica Tiriac Air.

Lucrurile au devenit si mai complicate, dupa ce Ministerul Afacerilor Interne a sarit si a prezentat documente din care rezulta ca, de fapt, acest transport a fost platit, oficial, de la bugetul statului.

Revenind la Laura Codruta Kovesi, trebuie sa spunem ca audierea sa a fost programata, ca o simpla coincidenta, exact in ziua in care, in Parlamentul European, urma sa se stabileasca echipa de negociere cu Consiliul UE pentru desemnarea viitorului procuror-sef european.

Surse din apropierea anchetei, citate de Capital, au lansat zvonul ca, dupa audierea de astazi, Laura Codruta Kovesi va fi plasata sub control judiciar, masura procedurala care nu i-ar mai permite sa mai faca drumuri la Bruxelles. Urmeaza sa vedem daca aceasta premonitie se confirma… (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: