BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

PE SURSE! Laura Codruta Kovesi ar putea fi pusa sub control judiciar, masura preventiva ce i-ar bloca deplasarile la Bruxelles

Inamicul public nr. 1 al politicienilor penali din PSD si Alde, procurorul Laura Codruta Kovesi, a ajuns, joi, la sediul Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ), pentru a fi audiata in dosarul deschis in baza unei sesizari venite din partea fugarului Sebastian Ghita.

Fosta sefa a DNA este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa in legatura cu extradarea din Indonezia si aducerea in tara a teparului Nicolae Popa, mana dreapta a mogulului Sorin Ovidiu Vantu, care, in 2002, fugise din tara cu o parte din banii pagubitilor de la FNI.

Prejudiciul retinut de procurori in seama lui Nicolae Popa, care ulterior a primit 15 ani de inchisoare, nu mai putin de 50 de miliarde de lei vechi. Sebastian Ghita a sustinut in denuntul sau ca, in 2011, ar fi contribuit cu aproape 270.000 de lei la aducerea in tara a infractorului refugiat la Jakarta, la cererea expresa a procurorului general de atunci, Laura Codruta Kovesi, aratand niste facturi achitate catre compania aviatica Tiriac Air.

Lucrurile au devenit si mai complicate, dupa ce Ministerul Afacerilor Interne a sarit si a prezentat documente din care rezulta ca, de fapt, acest transport a fost platit, oficial, de la bugetul statului.

Revenind la Laura Codruta Kovesi, trebuie sa spunem ca audierea sa a fost programata, ca o simpla coincidenta, exact in ziua in care, in Parlamentul European, urma sa se stabileasca echipa de negociere cu Consiliul UE pentru desemnarea viitorului procuror-sef european.

Surse din apropierea anchetei, citate de Capital, au lansat zvonul ca, dupa audierea de astazi, Laura Codruta Kovesi va fi plasata sub control judiciar, masura procedurala care nu i-ar mai permite sa mai faca drumuri la Bruxelles. Urmeaza sa vedem daca aceasta premonitie se confirma… (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: