Doctorii UNPR! Fiica, ginerele si secretara lui Gabriel Oprea au ramas fara titlurile de doctor obtinute la Academia Nationala de Informatii a SRI

Plenul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a hotarat, astazi, prin vot, retragerea titlului de doctor pentru 16 persoane care obtinusera titlul la Academia Nationala de Informatii a SRI. Intre cei 16 se afla generalul SRI in rezerva Dumitru Dumbrava, fostul sef al SPP, Gabriel Naghi, dar si fiica, ginerele si secretara lui Gabriel Oprea.


Astfel, potrivit site-ului CNATDCU, cei 16 sunt Romeo Oita, Ana Maria Goleanu, Catalin Stefan Ibanescu, Florina T. Stefanie (Vevera), Nae Gabriel Radu Catalin, Ioan Sandru, Mihai Gogancea Vatasoiu (fost vicepresedinte ANAF), Marius Sticlaru, Dumitru Dumbrava (general SRI in rezerva), Adela Loredana Popescu (fosta secretara a lui Gabriel Oprea), Cezar Adrian Tolescu, Ana Maria Oprea (fiica lui Gabriel Oprea), Gabriel Naghi (fost sef al SPP), Marius Alexandru Tudor (ginerele lui Gabriel Oprea), Sorin Gabriel Cozma (fost seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI) si Ionel Goian.

Jurnalista Emilia Sercan a dezvaluit in premiera, pe pressone.ro, ca generalul Dumitru Dumbrava, secretarul general al Serviciului Roman de Informatii (SRI), a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2012 la Academia serviciului. Tot Emilia Sercan a scris si despre celelalte sesizari de plagiat de la Academia SRI. Dumitru Dumbravă a devenit cunoscut dupa ce, intr-un interviu din 2015, a folosit expresia “camp tactic” cu referire la instantele de judecata.

Fostul secretar general al SRI a fost acuzat ca ar fi controlat o retea de judecatori carora le impunea luarea de hotarari in anumite procese, dar si ca si-ar fi construit o retea similara in rândul ziaristilor. De altfel, Dumitru Dumbrava a fost audiat din această cauza in Comisia parlamentara de control al SRI, membrii acesteia solicitandu-i demisia, in noiembrie 2017, din functia de secretar general al SRI.

Generalul Dumitru Dumbrava, care era secretar general al SRI, si-a dat demisia si a înaintat-o directorului SRI, Eduard Hellvig, pe data de 28 august, iar la 1 septembrie a fost trecut in rezerva. (V.E.)

Leave a Reply