BREAKING NEWS! Muzicienii Filarmonicii Banatul din Timisoara au decis sa reia purtarea banderolelor albe pe brat, ca forma de protest impotriva "jugului administrativ corupt”    Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs un post de medic ginecolog, care, intamplator, a fost ocupat prin concurs de deputatul Bianca Gavrilita    Gazetarii GSP au descoperit ca Sorin Udrea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare in dosarul interlopilor Timisoarei, este in anturajul echipei nationale U21 la Campionatul European de Fotbal din Italia    USR Timis a refuzat inscrierea in partid a Mirelei Toc, singurul functionar public care lupta impotriva abuzurilor si coruptiei din Primaria Timisoara    Perchezitii la o firma de curierat din Alba, care, timp de un an, nu a distribuit corespondenta instantelor catre justitiabili    Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, a solicitat CJT sa gaseasca un alt administrator al pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega, in conditiile in care ABAB se mai ocupa de acest obiectiv doar pana la finalul 2019

AUDIO! Medicul timisorean Mihai Ionac recunoaste ca EL a efectuat operatia in urma careia un pacient a murit, nu doctorita-voluntar. “Interventiile le-am facut eu, asa cum fac de 25 de ani, de cand fac Chirurgie”

Profesorul dr. Mihai Ionac, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara, respinge speculatiile potrivit carora nu ar fi participat la interventia chirurgicala in urma careia un pacient ar fi murit, dupa ce fiul victimei l-a acuzat ca ar fi lasat o doctorita-voluntar sa opereze in locul sau.

Profesorul Ionac a explicat, insa, la Europa FM, ca el a facut interventia, iar doctorita doar l-a ajutat.

“Acest voluntar este un medic specialist care are contract de garzi cu spitalul. In ziua aceea era de garda si opera un pacient internat in urgenta, impreuna cu mine.

Medicul specialist are doua tipuri de contract cu spitalul: contract de garzi, in care este platita, si contract de voluntariat, vine si – conform contractului – desfasoara activitate in specialitate medicala, sub supravegherea sefului de sectie, dar nu este remunerata.

Pur si simplu, se uita, asista. Interventiile le-am facut eu, asa cum fac de 25 de ani, de cand fac Chirurgie”, a declarat medicul Ionac.

Pe de alta parte, medicul Stefana Rosu sustine ca, in momentul in care a intervenit prima dat asupra pacientului, contractul sau de garda era in regulă. Ulterior, insa, au mai fost facute doua interventii chirurgicale, dar in zilele respective nu se afla in timpul garzii, ci in timpul contractului de voluntariat.

In acest caz, conducerea spitalului a sesizat Politia si Parchetul, dar este si o ancheta in cadrul spitalului. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: