AUDIO! Medicul timisorean Mihai Ionac recunoaste ca EL a efectuat operatia in urma careia un pacient a murit, nu doctorita-voluntar. “Interventiile le-am facut eu, asa cum fac de 25 de ani, de cand fac Chirurgie”

Profesorul dr. Mihai Ionac, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara, respinge speculatiile potrivit carora nu ar fi participat la interventia chirurgicala in urma careia un pacient ar fi murit, dupa ce fiul victimei l-a acuzat ca ar fi lasat o doctorita-voluntar sa opereze in locul sau.


Profesorul Ionac a explicat, insa, la Europa FM, ca el a facut interventia, iar doctorita doar l-a ajutat.

“Acest voluntar este un medic specialist care are contract de garzi cu spitalul. In ziua aceea era de garda si opera un pacient internat in urgenta, impreuna cu mine.

Medicul specialist are doua tipuri de contract cu spitalul: contract de garzi, in care este platita, si contract de voluntariat, vine si – conform contractului – desfasoara activitate in specialitate medicala, sub supravegherea sefului de sectie, dar nu este remunerata.

Pur si simplu, se uita, asista. Interventiile le-am facut eu, asa cum fac de 25 de ani, de cand fac Chirurgie”, a declarat medicul Ionac.

Pe de alta parte, medicul Stefana Rosu sustine ca, in momentul in care a intervenit prima dat asupra pacientului, contractul sau de garda era in regulă. Ulterior, insa, au mai fost facute doua interventii chirurgicale, dar in zilele respective nu se afla in timpul garzii, ci in timpul contractului de voluntariat.

In acest caz, conducerea spitalului a sesizat Politia si Parchetul, dar este si o ancheta in cadrul spitalului. (Mara Ion)

Leave a Reply