BREAKING NEWS! Muzicienii Filarmonicii Banatul din Timisoara au decis sa reia purtarea banderolelor albe pe brat, ca forma de protest impotriva "jugului administrativ corupt”    Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs un post de medic ginecolog, care, intamplator, a fost ocupat prin concurs de deputatul Bianca Gavrilita    Gazetarii GSP au descoperit ca Sorin Udrea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare in dosarul interlopilor Timisoarei, este in anturajul echipei nationale U21 la Campionatul European de Fotbal din Italia    USR Timis a refuzat inscrierea in partid a Mirelei Toc, singurul functionar public care lupta impotriva abuzurilor si coruptiei din Primaria Timisoara    Perchezitii la o firma de curierat din Alba, care, timp de un an, nu a distribuit corespondenta instantelor catre justitiabili    Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, a solicitat CJT sa gaseasca un alt administrator al pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega, in conditiile in care ABAB se mai ocupa de acest obiectiv doar pana la finalul 2019

Un grup de grefieri din Timis s-a imbarcat intr-un autocar cu destinatia Bucuresti, pentru a se alatura protestului din fata Guvernului. Printre revendicari, salariu marit pana la 80% din leafa unui judecator

Peste 1000 de grefieri au participat, vineri, la Bucuresti, la un miting organizat de Sindicatul National al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial, in timp ce alte sute de grefieri din tara s-au solidarizat cu protestul si au iesit, timp de doua ore, in fata palatelor de justitie din toate judetele.

Printre protestatarii din Piata Victoriei s-au aflat si un grup de grefieri din Timisoara, care au plecat spre Bucuresti, inca de joi seara, la bordul unui autocar.

Demersul vine dupa ce anterior, in saptamana 11-15 martie 2019, grefierii din toata tara au purtat banderole albe, iar din 18 martie 2019 ei au refuzat sa lucreze suplimentar in instante si parchete.

“Functionarea sistemului judiciar si activitatea instantelor si parchetelor depinde de munca suplimentara”, au explicat sindicalistii, care au venit in fata Guvernului cu steaguri, fluiere si vuvuzele, dar si pancarte pe care si-au scris revendicarile.

Desi o delegatie a protestarilor a incercat, la ora 12, sa discute cu cineva din cadrul Executivului, aceasta a asteptat zeci de minute in fata Guvernului, fara sa fie primita, fiind anuntata ca nimeni din respectiva echipa nu are competenta si autoritatea de a discuta in numele protestatarilor.

“Noi ne continuam formele de protest si le transmitem guvernantilor, din Piata Victoriei, ca va urma intreruperea activitatii grefierilor in instante si parchete, poate atunci se va gasi in Guvern cineva capabil, competent, sa stea la masa cu un amarat de grefier”, a avertizat Catalin Traistaru, presedintele SNGJ Dicasterial.

Grefierii sunt nemultumiti de conditile de munca, de salarizare si de neplata unor drepturi salariale care au fost amanate prin ordonante succesive. Astfel, daca in anul 2000, salariul unui grefier reprezenta 70-80% din salariului unui judecator, la ora actuala acest procent este de doar 25-30%.

De asemenea, ei mai solicita infiintarea unei directii de specialitate in Ministerul Justitiei care sa reprezinte si sa gestioneze din punct de vedere salarial si profesional cariera grefierilor, adoptarea unui nou statut al profesiei, dar si suplimentarea schemelor de personal cu 1000 de posturi la nivel national. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: