BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

Un grup de grefieri din Timis s-a imbarcat intr-un autocar cu destinatia Bucuresti, pentru a se alatura protestului din fata Guvernului. Printre revendicari, salariu marit pana la 80% din leafa unui judecator

Peste 1000 de grefieri au participat, vineri, la Bucuresti, la un miting organizat de Sindicatul National al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial, in timp ce alte sute de grefieri din tara s-au solidarizat cu protestul si au iesit, timp de doua ore, in fata palatelor de justitie din toate judetele.

Printre protestatarii din Piata Victoriei s-au aflat si un grup de grefieri din Timisoara, care au plecat spre Bucuresti, inca de joi seara, la bordul unui autocar.

Demersul vine dupa ce anterior, in saptamana 11-15 martie 2019, grefierii din toata tara au purtat banderole albe, iar din 18 martie 2019 ei au refuzat sa lucreze suplimentar in instante si parchete.

“Functionarea sistemului judiciar si activitatea instantelor si parchetelor depinde de munca suplimentara”, au explicat sindicalistii, care au venit in fata Guvernului cu steaguri, fluiere si vuvuzele, dar si pancarte pe care si-au scris revendicarile.

Desi o delegatie a protestarilor a incercat, la ora 12, sa discute cu cineva din cadrul Executivului, aceasta a asteptat zeci de minute in fata Guvernului, fara sa fie primita, fiind anuntata ca nimeni din respectiva echipa nu are competenta si autoritatea de a discuta in numele protestatarilor.

“Noi ne continuam formele de protest si le transmitem guvernantilor, din Piata Victoriei, ca va urma intreruperea activitatii grefierilor in instante si parchete, poate atunci se va gasi in Guvern cineva capabil, competent, sa stea la masa cu un amarat de grefier”, a avertizat Catalin Traistaru, presedintele SNGJ Dicasterial.

Grefierii sunt nemultumiti de conditile de munca, de salarizare si de neplata unor drepturi salariale care au fost amanate prin ordonante succesive. Astfel, daca in anul 2000, salariul unui grefier reprezenta 70-80% din salariului unui judecator, la ora actuala acest procent este de doar 25-30%.

De asemenea, ei mai solicita infiintarea unei directii de specialitate in Ministerul Justitiei care sa reprezinte si sa gestioneze din punct de vedere salarial si profesional cariera grefierilor, adoptarea unui nou statut al profesiei, dar si suplimentarea schemelor de personal cu 1000 de posturi la nivel national. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: