BREAKING NEWS! Traian Basescu a declarat, la Timisoara, inainte de lansarea candidatilor pentru europarlamentare, ca PMP ar putea obtine un procent de peste 7% la alegerile de duminica viitoare    Traian Basescu a exemplificat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, dublul standard folosit de Uniunea Europeana: in timp ce fermierii romani primesc o subventie de 3.000 de euro la hectarul de rosii, spaniolii primesc dublu    Primarii din GRAL Timis s-au plans prsedintelui Klaus Iohannis ca nu sunt consultati cand, la Bucuresti, sunt luate decizii care privesc functionarea administratiilor locale    Extremistii unguri care au invelit in saci de gunoi crucile militarilor romani ingropati in cimitirul eroilor din Valea Uzului trebuie sa raspunda pentru profanare, a cerut Basescu, de la Timisoara    Organizatorii Untold si Neversea vor oferi bilete gratuite la spectacole celor care vin, in 25 si 26 mai, sa doneze sange in fata Facultatii de Electrotehnica din Timisoara     "Aici deja avem imaginea Romaniei lui Dragnea, cine nu e cu el va fi arestat!”, a spus presedintele Klaus Iohannis despre incidentul de la Topoloveni, cu protestatarii anti-PSD bagati in duba

DOLIU. Unul dintre seniorii presei din Timisoara s-a stins din viata. Ion Dancea a fost un adevarat dascal pentru zeci de jurnalisti care si-au facut ucenicia de presa la cotidianul Renasterea banateana

Presa timisoreana a ramas mai saraca in valori, de astazi, dupa ce unul dintre cei mai cunoscuti ziaristi banateni s-a stins din viata. Ion Dancea, un adevarat dascal pentru tinerii care, in primii ani dupa Revolutie, au debutat in profesia de jurnalist la cotidianul Renasterea banateana, a decedat la varsta de 79 de ani.

Stilul sau de viata activ, cu preocupari in multiple domenii de activitate, a fost domolit, in ultimul an, de doua accidente vascular cerebrale. Ultimul, suferit in luna februarie, i-a fost aproape fatal, jurnalistul fiind mentinut in viata, prin efortul medicilor, inca aproape o luna.

Absolvent de Filologie, Ion Dancea si-a refuzat o cariera de profesor la catedra si a ales sa ramana o voce inconfundabila a cetatii, activand peste trei decenii in presa din vestul tarii.

Vestea mortii lui Ion Dancea a indoliat presa timisoreana, dar si pe fostii sai colegi de la Renasterea banateana.

“Ii pastrez o amintire frumoasa acestui coleg cumsecade si valoros profesionist! Fie-i odihna lina!”, a scris omul de cultura Ilie Chelariu, fost jurnalist la Renasterea banateana, pe contul sau de Facebook. Inmormantarea va avea loc, luni, 25 martie, in cimitirul din localitatea Racasdia, judetul Caras-Severin. Sincere condoleante familiei indoliate! (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: