BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

DOLIU. Unul dintre seniorii presei din Timisoara s-a stins din viata. Ion Dancea a fost un adevarat dascal pentru zeci de jurnalisti care si-au facut ucenicia de presa la cotidianul Renasterea banateana

Presa timisoreana a ramas mai saraca in valori, de astazi, dupa ce unul dintre cei mai cunoscuti ziaristi banateni s-a stins din viata. Ion Dancea, un adevarat dascal pentru tinerii care, in primii ani dupa Revolutie, au debutat in profesia de jurnalist la cotidianul Renasterea banateana, a decedat la varsta de 79 de ani.

Stilul sau de viata activ, cu preocupari in multiple domenii de activitate, a fost domolit, in ultimul an, de doua accidente vascular cerebrale. Ultimul, suferit in luna februarie, i-a fost aproape fatal, jurnalistul fiind mentinut in viata, prin efortul medicilor, inca aproape o luna.

Absolvent de Filologie, Ion Dancea si-a refuzat o cariera de profesor la catedra si a ales sa ramana o voce inconfundabila a cetatii, activand peste trei decenii in presa din vestul tarii.

Vestea mortii lui Ion Dancea a indoliat presa timisoreana, dar si pe fostii sai colegi de la Renasterea banateana.

“Ii pastrez o amintire frumoasa acestui coleg cumsecade si valoros profesionist! Fie-i odihna lina!”, a scris omul de cultura Ilie Chelariu, fost jurnalist la Renasterea banateana, pe contul sau de Facebook. Inmormantarea va avea loc, luni, 25 martie, in cimitirul din localitatea Racasdia, judetul Caras-Severin. Sincere condoleante familiei indoliate! (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: