BREAKING NEWS! Muzicienii Filarmonicii Banatul din Timisoara au decis sa reia purtarea banderolelor albe pe brat, ca forma de protest impotriva "jugului administrativ corupt”    Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs un post de medic ginecolog, care, intamplator, a fost ocupat prin concurs de deputatul Bianca Gavrilita    Gazetarii GSP au descoperit ca Sorin Udrea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare in dosarul interlopilor Timisoarei, este in anturajul echipei nationale U21 la Campionatul European de Fotbal din Italia    USR Timis a refuzat inscrierea in partid a Mirelei Toc, singurul functionar public care lupta impotriva abuzurilor si coruptiei din Primaria Timisoara    Perchezitii la o firma de curierat din Alba, care, timp de un an, nu a distribuit corespondenta instantelor catre justitiabili    Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, a solicitat CJT sa gaseasca un alt administrator al pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega, in conditiile in care ABAB se mai ocupa de acest obiectiv doar pana la finalul 2019

Badia Toader nu suporta intrebarile incomode! Fostul jurnalist timisorean Ovidiu Oanta, de la Pro TV, interzis la Ministerul Justitiei

Fostul jurnalist timisorean Ovidiu Oanta, reporterul Pro Tv consacrat pe subiectele de pe domeniul judiciar, a fost interzis de ministrul Tudorel Toader la intalnirile cu presa organizate de Ministerul Justitiei.

Acesta a anuntat pe contul sau de Facebook ca i s-a refuzat acreditarea, din cauza intrebarilor incomode adresate, in ultima vreme, titularului vremelnic de la Justitie.

”Despre respectarea clauzelor de acreditare! In documentele de acreditare la MJ exista o clauza prin care se prevede – ”ma angajez sa respect regulile de conduita”. In repetate randuri, am facut apel pentru respectarea respectivei clauze!”, si-a explicat Tudorel Toader decizia de a-l lasa pe Ovidiu Oanta la poarta conferintelor de presa.

Replica opozitiei nu s-a lasat asteptata. “Exact asa s-au instalat dictaturile in secolul trecut: cu izolarea presei incomode, sanctionarea si controlul societatii civile, instalarea cenzurii si apoi modificarea Legilor in interesul unor politicieni. Dincolo de apucaturile staliniste ale acestui ministru emblematic pentru PSD, ne intrebam ce ascunde, de fapt, Tudorel Toader de ochii presei incomode? Care parte din activitatea Ministerului de Justitiei trebuie tinuta la secret? Poate un pachet de ordonante pentru linistea colegilor de partid certati cu legea?”, a declarat prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan, care i-a cerut lui Toader sa renunte la ”ideea aberanta” de a restrictiona accesul presei in institutia pe care o conduce. Aceeasi decizie de respingere a acreditarii a fost luata si in cazul Ionelei Arcanu, de la Realitatea TV. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: