PE SURSE! Timisorenca Maria Grapini, loc eligibil pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Reprezentanta Antena 3, inaintea deputatei Bianca Gavrilita

Dupa ce a devenit varful de lance al PSD in lupta impotriva Laurei Codruta Kovesi, care trebuia stopata in cursa ei solitara pentru functia de procuror-sef european, Maria Grapini are mari sanse sa fie recompensata de social-democrati cu un loc eligibil pe lista pentru alegerile europarlamentare.


Conform unor surse din PSD, europarlamentarul timisorean, sutinut de Dan Voiculescu si Claudiu Manda, apare pe locul 7 pe lista provizorie ce va fi supusa, luni, votului CEx-ului de la varful partidului controlat total de liderul Liviu Dragnea.

Pe lista PSD pentru Bruxelles, hotarata de Liviu Dragnea, se regasesc actuali eurodeputati, lideri din teritoriu cu influenta, dar si vedete TV, dupa modelul patentat de PNL cu Rares Bogdan. Lista pentru alegerile europarlamentare va definitivata luni de CEx-ul partidului, controlat total de liderul PSD. Ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb, apropiata de Liviu Dragnea si de Viorica Dancila, va fi cap de lista.

Locul doi va fi ocupat de un candidat din afara partidului, vedeta Antenei 3, jurnalista Carmen Avram, care va deveni colega de Parlament European cu liberalul Rares Bogdan. Potrivit unor surse politice, liderul PSD ar fi negociat, initial, cu o alta moderatoare de la Antena 3 – Alessandra Stoicescu, fina primarului general al capitalei, Gabriela Firea. „Dragnea a insistat pentru Sandra Stoicescu, din ambitie, ca sa o sicaneze pe Firea, cu care e in conflict“, sustin sursele citate.

Tot pe filiera Antena 3 va mai obtine un mandat de eurodeputat si Maria Grapini, sustinuta personal de Dan Voiculescu.

Din actuala garnitura de eurodeputati PSD, isi vor pastra fotoliile la Bruxelles Dan Nica, fidel lui Dragnea, si Ioan Mircea Pascu. Victor Bostinaru spera si el la un nou mandat, dar prezenta sa pe lista nu e sigura, sustin surse din partid. Locuri eligibile, dar mai la coada listei, vor prinde Victor Negrescu, fost ministru pentru afaceri europene, numit saptamana trecuta consilier onorific al premierului Dancila, si Natalia Intotero, ministrul pentru romanii de pretutindeni.

Iata cum ar putea arata lista PSD pentru europarlamentare: Rovana Plumb, Carmen Avram, Dragos Benea, Claudiu Manda, Dan Nica, Ioan Mircea Pascu, Maria Grapini, Victor Negrescu, Natalia Intotero, Bianca Gavrilita, Catalina Stefanescu, Emilian Pavel, Victor Bostinaru, Maria Zoana, Claudia Tapardel.

Pentru ca Maria Grapini sa-si continue mandatul de europarlamentar, PSD trebuie sa obtina un scor de peste 23% la alegerile europarlamentare. (Mara Ion)

Leave a Reply