BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

CAPTURA record. Nici traficantii de droguri nu mai sunt ce-au fost odata! Aproape o tona de cocaina, descoperita de un cioban intr-o salupa naufragiata intr-un golfulet de langa Tulcea

Procurorii DIICOT si politistii de la combaterea crimei organizate au intrat in alerta maxima, sambata, dupa ce un barbat a sunat la 112 pentru a anunta ca a gasit o salupa naufragiata, la cativa kilometri de Sfantu Gheorghe, incarcata cu pachete ce pareau sa fie droguri.

Ajunsi la fata locului, anchetatorii au facut o descoperire uluitoare: ambarcatiunea esuata intr-un golfulet aflat la 12 kilometri de Sfantu Gheorge transporta mai putin de 36 de saci, care contineau peste 800 kilograme de cocaina. Una dintre cele mai mari cantitati de droguri de mare risc capturata in Romania.

”Eu am vazut niste geamantane. Eu am dat telefon. Ei, in zece minute, oamenii au venit. Eu le-am spus lor ca am crezut ca e vreun om inecat in salupa”, a declarat ciobanul care a vazut barca rasturnata si a dat alarma, in incercarea de a-i salva pe eventualii supravietuitori.

Valoarea celor aproape 1000 de kilograme de cocaina poate ajunge la 200 de milioane de euro. Cel mai probabil, era vorba despre un transport ilegal care venea de pe mare, cred procurorii. Drogurile au fost descarcate, cel mai probabil, de pe un vapor si aduse la mal de contrabandisti. Autoritatile spun ca barca s-ar fi scufundat in urma cu 4 zile, in conditiile in care, in ultimele zile, pe mare au fost valuri extrem de mari. Nimeni nu stie cate persoane erau la bord si nici destinatia drogurilor.

“Suntem tara de consum si de tranzit. Romania este situata la mijlocul celor patru rute de transport de droguri”, a precizat Gigel Lazar, presedintele Centrului Internațional Anti-drog și pentru Drepturile Omului, care crede ca, cel mai probabil, o parte din cocaina urma sa ajunga in tara, iar restul in Europa.

Procurorii au ridicat drogurile si au dus ambarcatiunea in Constanta, unde va fi expertizata. Procurorii urmeaza sa afle cine se afla la bordul salupei de mare viteza, de unde provin drogurile, dar si cine a comandat transportul ilegal. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: