BREAKING NEWS! Kelemen Hunor a anuntat ca UDMR nu va mai sprijini coalitia aflata la guvernare, ca raspuns la anchetarea extremistilor maghiari care au profanat crucile eroilor romani ingropati in cimitirul din Valea Uzului    Accident violent in care a fost implicata o masina de politie si un BMW, in aceasta dimineata, in apropiere de Piata Marasti, la intersectia de langa pizzeria Poli     Seful Politiei Municipiului Timisoara, Daniel Draguta, si adjunctul sau, Ionel Icobescu, filmati la ziua fostei iubite a ucigasului cu Ferarri, Adrian Cocoana    Peste 200.000 de romani au semnat petitia pentru reglementarea de urgenta a serviciilor de ridesharing, sustinand operatorii Uber, Bolt si Clever     Ioan Duia, surdo-mutul amendat de jandarmi pentru ca ar fi scandat lozinci anti-PSD si anti-Dragnea, a castigat definitiv procesul cu Jandarmeria Romana     Senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Suceava la Bucuresti pentru ca il durea burta si nu a avut incredere in diagnosticul medicilor locali

CAPTURA record. Nici traficantii de droguri nu mai sunt ce-au fost odata! Aproape o tona de cocaina, descoperita de un cioban intr-o salupa naufragiata intr-un golfulet de langa Tulcea

Procurorii DIICOT si politistii de la combaterea crimei organizate au intrat in alerta maxima, sambata, dupa ce un barbat a sunat la 112 pentru a anunta ca a gasit o salupa naufragiata, la cativa kilometri de Sfantu Gheorghe, incarcata cu pachete ce pareau sa fie droguri.

Ajunsi la fata locului, anchetatorii au facut o descoperire uluitoare: ambarcatiunea esuata intr-un golfulet aflat la 12 kilometri de Sfantu Gheorge transporta mai putin de 36 de saci, care contineau peste 800 kilograme de cocaina. Una dintre cele mai mari cantitati de droguri de mare risc capturata in Romania.

”Eu am vazut niste geamantane. Eu am dat telefon. Ei, in zece minute, oamenii au venit. Eu le-am spus lor ca am crezut ca e vreun om inecat in salupa”, a declarat ciobanul care a vazut barca rasturnata si a dat alarma, in incercarea de a-i salva pe eventualii supravietuitori.

Valoarea celor aproape 1000 de kilograme de cocaina poate ajunge la 200 de milioane de euro. Cel mai probabil, era vorba despre un transport ilegal care venea de pe mare, cred procurorii. Drogurile au fost descarcate, cel mai probabil, de pe un vapor si aduse la mal de contrabandisti. Autoritatile spun ca barca s-ar fi scufundat in urma cu 4 zile, in conditiile in care, in ultimele zile, pe mare au fost valuri extrem de mari. Nimeni nu stie cate persoane erau la bord si nici destinatia drogurilor.

“Suntem tara de consum si de tranzit. Romania este situata la mijlocul celor patru rute de transport de droguri”, a precizat Gigel Lazar, presedintele Centrului Internațional Anti-drog și pentru Drepturile Omului, care crede ca, cel mai probabil, o parte din cocaina urma sa ajunga in tara, iar restul in Europa.

Procurorii au ridicat drogurile si au dus ambarcatiunea in Constanta, unde va fi expertizata. Procurorii urmeaza sa afle cine se afla la bordul salupei de mare viteza, de unde provin drogurile, dar si cine a comandat transportul ilegal. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: