Procurorul timisorean Ciprian Dorobantu, condamnat la 2 ani de inchisoare pentru alcool la volan, isi va sustine nevinovatia la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Fostul procuror anticoruptie Ciprian Dorobantu, actualmente la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, isi va juca ultima carte a ramanerii in magistratura in data de 5 mai, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cand este fixat primul termen al judecarii apelurilor declarate in dosarul conducerii unui vehicul sub influenta alcoolului.


Dupa ce, in 28 septembrie 2018, Curtea de Apel Oradea l-a condamnat pe fostul procuror al DNA Timisoara la 2 ani de inchisoare cu suspendare, dar si efectuarea a 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, aceasta sentinta i-a nemultumit atat pe inculpat, cat si pe anchetatorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea, motiv pentru care ambele parti au declarat apel.

Deocamdata, Ciprian Dorobantu este suspendat din profesie, insa in cazul unei achitari va reveni in activitate, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, “la data de 6 mai 2016, in jurul orei 15 – 15,20, inculpatul Dorobantu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe strazi (drumuri publice) din municipiul Timisoara, avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr./l. alcool in sange”. Sa mai spunem ca ascensiunea lui Ciprian Dorobantu la DNA s-a datorat nasului sau, Tamas Schiffbeck, fostul sef al DNA Timisoara, care s-a sinucis in urma cu cateva zile. (G.I.)

 

3 thoughts on “Procurorul timisorean Ciprian Dorobantu, condamnat la 2 ani de inchisoare pentru alcool la volan, isi va sustine nevinovatia la Inalta Curte de Casatie si Justitie

  1. Domnule Ilaș, crezi în Dumnezeu? Chiar azi, în zi de mare sărbătoare, te-ai trezit să vorbești despre Dorobanțu, un profesionist de excepție, un magistrat integru și capabil și să întinezi memoria omului de mare valoare, a procurorului desăvârșit Tamas Schiffbeck? O viață împlinită poate fi atât de ușor distrusă și e valabil pentru fiecare dintre noi, Ia aminte!

  2. Aceasta Alina Turcanu reuseste performanta de a ridica in slavi, in zi de mare sarbatoare, chiar doi procurori, a caror misiune profesionala este chiar distrugerea de vieti (vezi DNA Ploiesti). Doamna Turcanu, cu ce va ocupati in zilele cand nu incercati sa fiti sfatoasa si pretioasa in gandire?

  3. Buna intrebare ! Pai daca a baut nenea si a fost depistat in trafic nu trebuie sa raspunda ? Sau lege e numai pentru altii . Doamna nu comenteaza cand un om de rand este in aceeasi situatie ?

Leave a Reply