MANDAT! Politistul din Arad care a fost prins intr-o autoutilitara incarcata cu tigari netimbrate a fost arestat preventiv

Agentul sef adjunct Sergiu Marza, de la Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Arad, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de contrabanda. Hotararea nu este definitiva, putand fi contestata la instanta superioara.


Agentul a fost retinut in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce a fost prins in trafic, in Arad, intr-o autoutilitara Mercedes Sprinter in care se aflau baxurile cu tigari netimbrate.

Masina a fost oprita pentru control in urma unor informatii primite chiar de la colegii sai din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arad, referitoare la un transport ilegal de tigari.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, Andreea Ailioaie, a declarat ca magistratii Judecatoriei Arad au admis cererea de arestare preventiva a agentului de la Serviciul Rutier Arad acuzat de contrabanda cu tigari. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata de catre politist.

Potrivit sursei citate, in autoutilitara in care s-a aflat agentul au fost gasite aproximativ 110.000 de pachete de tigari netimbrate. Valoarea pe piata neagra a marfii ar depasi un milion de lei.

Anchetatorii continua cercetarile pentru a stabili daca agentul de politie facea parte dintr-o retea de contrabanda, deocamdata nefiind retinute alte persoane.

Reprezentantii IPJ Arad au precizat, dupa ce Impact Press a atras atentia asupra unei confuzii in presa, ca politistul arestat are gradul profesional de agent-sef adjunct, dar nu detine nicio functie de conducere. El este angajat la Serviciul Rutier Arad din 2006 si va fi cercetat disciplinar de catre superiori. (V.E.)

Leave a Reply