REEDUCARE! Tinerii delincventi din Centrul Educativ Buzias au stat de vorba cu marea campioana Simona Amanar. Scopul: adoptarea unor conduite corecte si morale din punct de vedere social

Fosta campioana olimpica la gimnastica, Simona Amanar, a acceptat invitatia conducerii Centrul Educativ Buzias de a se intalni cu tinerii aflati in custodia acestei institutii de reeducare, aflati in plina perioada de formare si dezvoltare a personalitatii.


“Contactul nemijlocit cu marea campioana care, prin efort propriu, sustinut, a obtinut recunoasterea colectivitatii, dar si prezentarea directa a unor aspecte de viata care i-au marcat existenta, au constituit subiecte de reflectie pentru tinerii internati in centru, dar si pentru elevii de la Centrul de Educatie Incluziva “Constantin Paunescu” Recas si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Dumitru Ciumageanu” Timisoara, in scopul adoptarii unor conduite corecte si morale din punct de vedere social”, ne-a transmis comisar Marina Simonetti, purtatorul de cuvant al Centrul Educativ Buzias.

Tinerii participantii la activitate au fost extrem de surprinsi sa cunoasca performantele de exceptie realizate de marea gimnasta, precum si sacrificiile, lacrimile, antrenamentele epuizante care se ascund in spatele medaliilor castigate.

“Prezenta Simonei Amanar printre minorii si tinerii internati in centru a fost un bun prilej de cunoastere a unei personalitati care a triumfat in cariera, a unei povesti frumoase de viata”, mai spune Marina Simonetti.

Simona Amanar Tabara a fost numita, anul trecut, director al Academiei Olimpice Romane, totodata indeplinind si functia de vicepresedinte de onoare al Federatiei Romane de Gimnastica. In cariera de sportiv, gimnasta are in palmares un titlu olimpic castigat la Atlanta, in 1996, si alte doua la Sydney, in 2000. Simona Amanar mai are si 6 medalii de aur la Campionatele Mondiale in 1994, 1995, 1997 si 1999, dar si alte sase titluri europene castigate in 1994, 1996 (3 medalii), 1998 si 2000.

Este casatorita cu avocatul timisorean Cosmin Tabara, fiul fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabara, si este mama a trei copii. (C.T.)

Leave a Reply