Realitatea TV, in FALIMENT! Curtea de Apel Bucuresti a respins planul de reorganizare, urmand ca ANAF sa recupereze datoriile de peste 25 milioane de euro la bugetul de stat

Curtea de Apel Bucuresti a dispus luni, 1 aprilie 2019, printr-o decizie bomba, ca societatea Realitatea Media sa intre in faliment. Concret, judecatorii Sectiei a VI-a civila a Curtii de Apel Bucuresti au decis irevocabil infirmarea planului de reorganizare propus de Realitatea Media SA, societate care administreaza postul de televiziune Realitatea TV, si a trimis cauza judecatorului sindic in vederea intrarii in faliment a societatii Realitatea Media. In aceste conditii, Consiliul National al Audiovizualului ar putea dispune retragerea licentei.


Cauza a fost inregistrata pe rolul CAB in 19 februarie 2019, avand ca obiect procedura insolventei Realitatea Media, decizia judecatorilor de la Sectia a VI-a civila venind dupa mai bine de 8 ani in care societatea care administreaza postul de televiziune Realitatea TV a intrat in insolventa. Tot atat este si de cand postul de televiziune a incetat sa plateasca datoriile catre stat.

Patronul Realitatea TV, Cozmin Gusa a sustinut, luni seara, ca postul sau de televiziune a intrat in faliment. El il acuza pe Liviu Dragnea de acest lucru, dar si pe „aparatul” din jurul sau, printre care si pe Florian Coldea.

“Aparatul din jurul lui Liviu Dragnea, care il include si pe Florian Coldea, a reusit inaintea campaniei electorale sa obtina o decizie la cererea ANAF, definitiva si irevocabila, de intrare in faliment a Realitatii Media. Si-au vazut visul cu ochii. Decizia a fost publicata in urma cu o ora. Ceea ce ni s-a tot promis in guvernarea Dragnea si in guvernarea Ponta au reusit sa obtina aceasta decizie in instanta care este de neasteptat pentru noi. Ne asteptam ca instanta sa dea dreptate unui demers corect facut de noi de a salva Realitatea Media si nu de a da satisfactie unor oameni care batjocoresc statul roman si legile tari, cum sunt cei de la ANAF sau de la Dragnea. Nu era nevoie de Realitatea TV in campania electorala. Astazi a venit aceasta decizie de baros data Realitatii Media desi aveam un plan de organizare aprobat”, a spus Cozmin Gusa, in direct la Realitatea TV.

Rares Bogdan, fost realizator la Realitatea TV, in prezent candidat al PNL la europarlamentare, a aflat despre falimentul Realitatea TV cand se afla, in direct, la o emisiune difuzata online.

“Nu vreau sa cred. Sunt 7 ani de viata pentru mine. Eu am sperat pana in ultima clipa ca e o gluma de 1 aprilie. Inainte de campania electorala, este o lovitura groaznica. E o mizerie de nedescris si o mare, mare lovitura data presei”, a declarat Rares Bogdan.

Fostul realizator TV a afirmat ca dupa emisiunea in care se afla va merge la Realitatea TV, pentru a fi alaturi de foştii colegi. Acesta s-a mai referit şi la “Realitatea Plus”, o licenta care ar putea fi folosita daca CNA retrage licenta Realitatea TV.

ANAF a publicat obligatiile restante ale persoanelor juridice la 31 decembrie 2018, iar debitoarea Realitatea Media SA are datorii la bugetul de stat cifrate la 126.998.858 lei. Altfel spus, de la deschiderea procedurii de insolventa si pana la finalul anului trecut, adica in decurs de 7 ani si jumatate, datoriile la stat au crescut de 3,5 ori (cu 90.952.255 lei).

Abia anul trecut, Fiscul a solicitat trecerea la faliment, iar instanta a respins de doua ori cererile ANAF, prima data pe 14 noiembrie 2018, a doua oara pe 19 decembrie 2018. Tribunalul Bucuresti, prin judecator sindic Mariana Moncea, a decis pe 19 decembrie 2018 sa confirme planul de reorganizare al debitoarei Realitatea Media SA, votat in cadrul sedintei Adunarii Creditorilor din 23 mai 2014. (Vlad Enciu)

Leave a Reply