Simona Ionescu, redactorul sef al ziarului Evenimentului zilei, citata cu mandat de aducere la Judecatoria Timisoara. Jurnalista urmeaza sa depuna marturie in procesul de daune Andronic vs Bot

Procesul dintre Dan Andronic, patronul ziarului Evenimentul zilei, si fostul sau angajat, Malin Bot, continua sa aduca la bara, la Judecatoria Timisoara, jurnalisti importanti din presa centrala, care sunt chemati sa depuna marturii pentru una sau cealalta dintre parti.


Dupa ce instanta de judecata i-a audiat pe Dan Andronic si Malin Bot, la ultimul termen de judecata, in urma cu cateva zile, a venit randul lui Mirel Curea, prim redactor-sef adjunct la EvZ, sa relateze modul in care s-a produs despartirea jurnalistului banatean de trustul de presa patronat de Dan Andronic.

In opinia sa, Malin Bot a demisionat de la EvZ pentru ca avea, deja, aranjamente de angajare la cotidianul Romania libera, nu pentru ca i s-ar fi incalcat independenta editoriala si clauza de constiinta.

In ciuda eforturilor avocatei Luminita Tundrea de a convinge instanta sa dispuna efectuarea unei comisii rogatorii pentru audierea Simonei Ionescu, altui martor cu greutate propus de Dan Andronic, judecatoarea Roxana Tufis a respins aceasta cerere. Mai mult, presedinta completului de judecata a dispus ca Simona Ionescu, redactor sef la EvZ, sa fie citata cu mandat de aducere.

Astfel, in conditiile in care mandatul de aducere se executa prin organele politiei, jandarmeriei sau politiei comunitare, este posibil ca la urmatorul termen de judecata, in 9 mai, jurnalista sa fie adusa la Judecatoria Timisoara de un politist sau de catre un jandarm.

Procesul dintre Dan Andronic si Malin Bot are o miza de 30.000 de lei, suma pe care patronul EvZ o solicita cu titlu de daune morale.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii august 2016, Malin Bot a demisionat de la conducerea editiei on-line a EvZ, dupa care a adus o serie de acuzatii grave patronului ziarului, Dan Andronic, ce fusese retinut intr-un dosar de coruptie ce viza retrocedarea ilegala a 47 de hectare de teren si padure, in zona Snagov, catre printul Paul de Romania. “Multiplul inculpat milionar de Monaco vrea de la mine daune de 30.000 de lei. Asa intelege el sa ma hartuiasca pentru ca am spus adevarul despre mafia din care face parte. In loc sa isi vada de dosarele penale in care e trimis in judecata, Andronic ma hartuieste pe mine. Ce oameni ticalosi”, a anuntat Malin Bot pe pagina sa de Facebook. (G.I.)

Leave a Reply