Piata drogurilor de risc din Timisoara, scapata de sub control! Politistii locali aduna zilnic tineri drogati de pe strazile orasului

Politistii locali din Timisoara au depistat, in ultima saptamana, nu mai putin de sase tineri care consumau substante interzise pe domeniul public, unii dintre acestia fiind in stare de inconstienta, pe strada.


Cel mai grav caz a fost inregistrat, recent, in zona Parcului Botanic. Politistii locali aflati in patrulare au depistat un tanar, in stare de inconstienta, care era intins pe jos, pe o bucata de ciment.

Acesta avea langa el o tigara confectionata artizanal si o bucata de folie care continea urme de substante interzise. Asupra tanarului, care a fost identificat ca fiind din Timisoara, se afla si un document care atesta faptul ca, anterior, fusese asistat de urgenta la Spitalul Municipal tot pentru consum de substante halucinogene.

In conditiile in care era incapabil sa reactioneze la stimuli, a fost chemata ambulanta, care l-a preluat si transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Ca un semn ca piata drogurilor este scapata de sub control, in urma cu putin timp, politistii locali au depistat un tanar de 22 de ani, din Timisoara, care isi confectiona o tigara din substante susceptibile a avea proprietati psihoactive chiar in statia STPT din Piata 700.

De asemenea, in cursul zilei de luni, un alt tanar de 20 de ani, tot din Timisoara, a fost depistat pe scarile unui fost restaurant, pe str. Romulus, prezentand o stare vizibila de ameteala. Din acest motiv a fost supus unei verificari si s-a descoperit ca fuma tigari confectionate din substante interzise.

Alti trei tineri, unul de 16 si doi de 17 ani, din Timisoara, au fost depistati tot in Parcul Botanic, pe o banca unde consumau bauturi alcoolice, iar la observarea patrulei, unul dintre acestia a devenit agitat, avand un comportament suspect. 

La controlul efectuat asupra lor, s-a constatat ca unul dintre ei avea intr-o borseta doua plicuri, unul cu substante vegetale si unul cu praf alb, despre care a declarat ca sunt canabis si amfetamina. Au fost instiintati parintii si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis.

“In toate cazurile, s-a luat masura intocmirii documentelor pentru predarea substantelor si preluarea cazurilor de catre politistii din cadrul Brigazii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate Timisoara in vederea continuarii cercetarilor conform Legii 143/2000 actualizata, privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri”, ne-a comunicat Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply