Fanul YAKUZA. Pentru cate grame de canabis a fost retinut fiul filozofului Andrei Plesu? Acesta a recunoscut ca se drogheaza de 30 de ani, pentru ca asta l-ar ajuta “sa cugete si sa filosofeze”

Fiul scriitorului Andrei Plesu a fost retinut, azi-noapte, pentru trafic si consum de droguri de catre procurorii DIICOT Iasi, fiind acuzat ca aproviziona o intreaga retea de dealeri din acest oras si din Capitala. Potrivit unor surse judiciare, Mihai Plesu a spus in fata anchetatorilor ca se drogheza de 30 de ani, pentru ca asta il ajuta “sa cugete si sa filosofeze”.


A respins insa orice acuzatie de trafic si cere sa i se prezinte probe. Si ceilalti 7 suspecti au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore.

Sandra Gradinaru, avocatul lui Mihai Plesu, a informat, sambata, ca a contestat toate procedurile efectuate in cazul clientului sau in dosarul de trafic de droguri in care acesta a fost retinut.

“Pana la acest moment nu ne-a fost prezentata vreo proba in sprijinul acuzatiei, ci doar aceasta acuzatie. Am contestat toate procedurile efectuate in cauza. In tot cursul zilei de ieri el a fost sub puterea unui mandat de aducere. In baza acelui mandat de aducere, nu i s-a permis sa ia legatura nici cu mine, desi eram la sediul BCCO de la ora 8, el a fost dus la UPU Spiridon, desi exista cerere din partea mea sa particip la actele de urmarire penala”, a declarat, pentru AGERPRES, Sandra Gradinaru.

Ofiterii antidrog au descoperit in casa lui Mihai Plesu o adevarata cultura de canabis. Cu toate acestea, cea mai mare parte din marfa ar fi provenit de la un cetatean britanic care are o iubita in Romania. Apoi, Plesu si iubita lui le-ar fi impartit cu altii. De altfel, unul din dealerii din Iasi ar fi confirmat faptul ca aceasta tanara vindea canabis cu 60-70 lei gramul, dar la petrecerile din cluburi se scoteau la vanzare si alte substante interzise: pastile de ecstasy sau cocaina.

Cu toate acestea, avocata lui Mihai Plesu spune ca, in acest dosar, inceput in septembrie 2018, in care au lucrat investigatori sub acoperire si s-au efectuat interceptari, este vorba doar despre cateva grame de canabis.

“Acuzatia consta in faptul ca, in toata aceasta perioada, in asa-zisa retea, s-ar fi comercializat 6,43 grame canabis, la un pret de 60 de lei gramul. Nu se stie cum au fost cantarite aceste 6 grame de canabis, iar toata aceasta cantitate de 6 grame ar fi fost comercializata in mai multe transe de un gram si ceva fiecare de catre o alta persoana din Iasi cu care nu se retine vreo legatura directa intre aceasta persoana de sex feminin din Iasi si clientul meu. Procurorul putea sa dispuna controlul judiciar pentru clientul meu deoarece in jurisprudența din Romania si in practica din Romania, pentru cantitați mai mari, mult mai mari decat acestea, s-a dispus masura controlului judiciar”, a sustinut avocata.

Fiul cel mare al fostului consilier prezidential este restaurator de arta si a socat opinia publica, in 2017, cand si-a tatuat pe tot spatele un desen specific gruparii mafiote Yakuza. Pe langa pasiunea pentru tatuaje, barbatul mai este pasionat de TIR cu arcul. Este proprietarul unei galerii de arta si al unui magazin de arcuri. (V.E.)

 

Leave a Reply