BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

INCENDIU! Turla unei biserici din Timis, vechi de peste 135 de ani, distrusa de flacari uriase. Mitropolia Banatului a declansat o campanie de adunare de fonduri pentru repararea lacasului de cult

Biserica din localitatea Sustra, judetul Timis, loc de inchinaciune cu o vechime de peste 135 de ani, a fost cuprinsa de flacari, duminica dimineata, inainte de slujba, si doar interventia energica a pompierilor de la ISU Timis a salvat lacasul de cult de la o distrugere iminenta.

In momentul in care salvatorii militari au ajuns la fata locului, cu doua autospeciale si o autoscara mecanica, incendiul se manifesta violent, cu ardere generalizata la turla bisericii, dar si la acoperis.

Din nefericire, chiar daca pompierii au actionat defensiv, turla bisericii, care era construita pe structura din lemn, s-a prabusit. Dupa lichidarea incendiului si inlaturarea focarelor ascunse, pompierii au stabilit cauza probabila a izbucnirii flacarilor: efectul termic al curentului electric care alimenta ceasul din turla. Nu au existat victime.

Veste distrugerii partiale a bisericii din Sustra a declansat, deja, o campanie de adunare de fonduri printre credinciosi, initiata de Mitropolia Banatului, chiar astazi, la biserica din Complexul Studentesc, fiind colectata suma de 10.000 de lei.

“Nadajduim de Florii, de Pasti, sa putem sluji in biserica. In interior, in biserica, nu au fost distruse de incendiu nici carti, nici mobilier. A fost distrusa numai partea de acoperis, nu au fost distruse icoane sau carti de patrimoniu”, a declarat Mitropolitul Banatului, IPS Ioan, pentru portalul de stiri Tion. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: