INCENDIU! Turla unei biserici din Timis, vechi de peste 135 de ani, distrusa de flacari uriase. Mitropolia Banatului a declansat o campanie de adunare de fonduri pentru repararea lacasului de cult

Biserica din localitatea Sustra, judetul Timis, loc de inchinaciune cu o vechime de peste 135 de ani, a fost cuprinsa de flacari, duminica dimineata, inainte de slujba, si doar interventia energica a pompierilor de la ISU Timis a salvat lacasul de cult de la o distrugere iminenta.


In momentul in care salvatorii militari au ajuns la fata locului, cu doua autospeciale si o autoscara mecanica, incendiul se manifesta violent, cu ardere generalizata la turla bisericii, dar si la acoperis.

Din nefericire, chiar daca pompierii au actionat defensiv, turla bisericii, care era construita pe structura din lemn, s-a prabusit. Dupa lichidarea incendiului si inlaturarea focarelor ascunse, pompierii au stabilit cauza probabila a izbucnirii flacarilor: efectul termic al curentului electric care alimenta ceasul din turla. Nu au existat victime.

Veste distrugerii partiale a bisericii din Sustra a declansat, deja, o campanie de adunare de fonduri printre credinciosi, initiata de Mitropolia Banatului, chiar astazi, la biserica din Complexul Studentesc, fiind colectata suma de 10.000 de lei.

“Nadajduim de Florii, de Pasti, sa putem sluji in biserica. In interior, in biserica, nu au fost distruse de incendiu nici carti, nici mobilier. A fost distrusa numai partea de acoperis, nu au fost distruse icoane sau carti de patrimoniu”, a declarat Mitropolitul Banatului, IPS Ioan, pentru portalul de stiri Tion. (Mara Ion)

 

Leave a Reply