BREAKING NEWS! Directoarea Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, Olimpia Cirimpei, schimbata din functie, in urma unor acuzatii cu tenta penala cercetate si de Corpul de control al Ministrului Educatiei    Covaci Roberto, 25 de ani, tigan cu domiciliul in Germania, a fost retinut de politistii din Timisoara, fiind suspectat ca a incendiat un imobil din Piata Traian    Politistii locali din Timisoara sunt antrenati de maestrul Hazan Koby, fost politist in Israel, in tehnicile de interventie si autoaparare     Asociatia Pro Infrastructura cere deschiderea circulatiei pe Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, unde s-au descoperit lucrari neconforme, iar ministrul a decis sa acorde un termen de 10 zile pentru repararea disfunctionalitatilor    Lica Dolga, bateristul trupei Bega Blues Band a murit, ieri, la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la pancreas     Judetele Cluj, Timis si Ilfov, in topul puterii de cumparare din Romania, la polul opus fiind Botosani, Vaslui, Calarasi si Giurgiu

PREMIERA! Taximetristii de la UBER, interzisi definitiv intr-un mare oras din Romania. “Dispune incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de parata”, a decis instanta de judecata

Curtea de Apel Cluj a dispus, joi, incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de Uber, in legatura cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca, sentinta fiind definitiva.

Potrivit unei decizii de joi a Curtii de Apel Cluj in procesul intentat Uber de Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania din Cluj-Napoca, dar si de mai multi taximetristi, se dispune publicarea dispozitivului hotararii intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala platformei Uber.

„Curtea de Apel Cluj dispune incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de parata SC Uber Systems Romania SRL constand in furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentatiei prezentate de furnizori si a starii autovehiculului, precum si in sesiuni de informare a furnizorilor care doresc sa utilizeze aplicatia UBER, toate in legatura cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotarari intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala paratei. Decizia este definitiva si executorie”, se arata in documentul citat.

Tribunalul Comercial Cluj a decis, in iunie 2018, incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de Uber, constand in furnizarea de servicii in domeniul transportului, implicand transportul de persoane fara detinerea autorizatiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca, hotararea nefiind definitiva.

Potrivit hotararii Tribunalului Specializat Cluj adoptata anul trecut, decizia va trebui publicata de Uber intr-un ziar de larga circulatie.

„Dispune incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de paratele SC Uber Systems Romania SRL si Rasier Operations B.V, constand in furnizarea de servicii in domeniul transportului, implicand transportul de persoane fara detinerea autorizatiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotarari intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala paratelor. Obliga paratele la plata in favoarea intervenientilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand taxa judiciara de timbru. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare”, se arata in documentul citat.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei de Monitorizare Taxi Transilvania, care a deschis in 2016 un proces impotriva Uber la Cluj-Napoca, dupa precizarile facute in speta Uber la nivel european prin decizia de la finalul anului 2017 a CJUE, „iata ca si instantele de judecata din Romania califica activitatea realizata de Uber ca fiind aceea a unui transportator care realizeaza activitati de transport fara detinerea de autorizatii legale in acest sens”. Uber a intrat pe piata din Cluj-Napoca in august 2016. (V.E.)

One Response to PREMIERA! Taximetristii de la UBER, interzisi definitiv intr-un mare oras din Romania. “Dispune incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de parata”, a decis instanta de judecata

  1. Alin says:

    tipic romanesc. se interzice un serviciu de calitate, in loc sa fie corespunzator reglementat. asteptam grevele carutasilor, ca doar carul tras de boi a fost reglementat prima oara.

Leave a Reply

%d bloggers like this: