PROCESUL lui Hristos! Un avocat din Baroul Timis a realizat o excelenta analiza a procesului in care Iisus Hristos a fost judecat pentru blasfemie, condamnat la moarte si rastignit pe cruce

Lavinia Tec, avocat in Baroul Timis, a realizat o excelenta analiza juridica a procesului  in care Iisus Hristos a fost judecat pentru infractiunea de blasfemie, condamnat la moarte si rastignit pe cruce.


Publicata pe site-ul Juridice.ro, chiar in Vinerea Mare, considerata cea mai neagra zi din istoria crestinatatii, lucrarea redactata de Lavinia Tec face o trecere in revista a momentelor care au dus la crucificarea Mantuitorului Iisus Hristos, sub pretextul ca procesul lui Hristos prezinta importanta atat pentru judecatori si procurori, cat si pentru avocati, dintr-o dubla perspectiva: juridica, pe de o parte, fiind cei care participa la infaptuirea actului de justitie, iar pe de alta parte, din perspectiva spirituala.

“Procesul lui Hristos dezvaluie coruptia sistemului politic, judiciar si religios in timpul Imperiului Roman, manipularea maselor, forta elitei asupra celor needucati. Seamana vremurile de atunci cu vremurile de azi, dupa 2000 de ani? Este o desertaciune sa cautam vinovatii pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil ce s-ar fi castigat usor la CEDO, azi”, spune Lavinia Tec.

In opinia sa, procesul lui Hristos este procesul umanitatii pentru ca Mantuitorul a fost judecat si condamnat in locul nostru, pentru pacatele noastre. Condamnarea la moarte a lui Isus fusese luata in Cer, cu mult timp inainte de a se da pe pamant. Pe pamant doar se implinea o veche profetie cu ajutorul preotilor, elitei, judecatorilor, multimii.

Si se implinea legea care prevedea ca plata pacatului este moartea. De asemenea, procesul lui Hristos ne prezinta in antiteza judecata divina si judecata omeneasca. Omul este supus greselii, iar judecatorul este om, cu limite si slabiciuni. Judecatorul are si el procese de constiinta, mai ales atunci cand stie ca si el va fi judecat, intr-un fel sau altul, fiind supus unei judecati pamantesti sau divine.

“Dincolo de sentinta de condamnare a judecatorului pamantean, in temeiul legii, se afla hotararea de gratiere divina, prin harul lui Dumnezeu. Desi lipsit de aparare in procesul Sau, El va fi avocatul nostru in procesul ce se va judeca in ultima instanta, inaintea lui Dumnezeu. Desi a fost rastignit nevinovat acum 2000 de ani, El inca ofera darul iertarii si al vietii vesnice tuturor celor vinovati de pacate. O regula divina care nu comporta exceptii. Pentru ca dreptatea divina nu se confunda cu dreptatea omeneasca”, asociaza Lavinia Tec legile pamantesti cu dreptatea divina.

Va recomandam sa cititi integral acest autentic compendiu al procesului lui Hristos in publicatia online Juridice.ro. (G.I.)

4 thoughts on “PROCESUL lui Hristos! Un avocat din Baroul Timis a realizat o excelenta analiza a procesului in care Iisus Hristos a fost judecat pentru blasfemie, condamnat la moarte si rastignit pe cruce

  1. Intrebarea retorica este daca stimatul judecator Tec a citit pravilele fiicei lui..Mare descoperire ! Daca nu analiza avocata ramaneam prosti!

  2. A scriere a unei avocate fara clienti, frustata de sfanta sarbatoare a Pastelui. Cum sa compari procesul lui Hristos cu coruptia din justitia de astazi? Pai sfanta zi de Paste are cu totul alt masaj madame “avocat”. Nu stiu cine te mai angajaza trebuiesa fie tare prost

  3. O asa lipsa de respect fata de credinta, fata de istorie, fata de DUMNEZEU este de neiertat. Aceasta femeie este insusi dracul. Trebuie pedepsita fata de atitudinea si faptele ei . Oo “femeie” fara suflet, fara credinta, fara minte si fara Dumnezeu trebuie eliminata din posibilitatea de a mai scrie asemenea enormitati. O curva este peste tine.

  4. Pentru Helmuth&Barou&Vaca ce va mai pricepeti la hulit, barna voastra-i lustruita bine? mai bine urmam vorba lui Ion Ratiu ,,Nu aduce nici o critică, nici măcar “constructivă”, semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă: fă mai mult şi mai bine decât face el.,,

Leave a Reply