Bomba artizanala pentru aruncarea in aer a unui bancomat din Arad! VEZI cu cati bani au plecat hotii dupa distrugerea ATM-ului

Cladirea autogarii din municipiul Arad a suferit daune importante, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce persoane necunoscute au incercat sa jefuiasca bancomatul fixat pe un perete din zona parterului.


Pentru a fi siguri de reusita, hotii au folosit un dispozitiv explozibil artizanal, cu care au aruncat in aer nu numai ATM-ul, ci intreg peretele cladirii. Explozia a distrus complet incaperea care adapostea bancomatul si a avariat mai multe vitrine din vecinatate.

Operatiunea infractionala s-a incheiat cu un esec major, intrucat reprezentantii bancii au ridicat banii din aparat cu o zi inainte, dupa ce politistii i-au avertizat ca, in perioada sarbatorilor pascale, persoane necunoscute au actionat cu leviere asupra fantei bancomatului.

„Este vorba despre distrugerea unui bancomat, la prima vedere prin utilizarea unui dispozitiv artizanal. Nu au fost sustrasi bani, bancomatul nefiind alimentat. Se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad”, a transmis IPJ Arad.

Acestia au mai precizat ca explozia a fost provocata de un dispozitiv artizanal si ca la operatiune au participat minimum doua peroane. Reamintim ca, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, un alt bancomat a fost aruncat in aer in orasul Arad, iar hotii au scos din aparat trei cutii metalice in care se aflau aproape 500.000 de lei. In luna martie, hotii, un barbat si o femeie, au fost prinsi de politisti. Acestia sunt banuiti si ca au incercat sa fure bani, prin aceeasi metoda, si dintr-un bancomat din Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply