Sefa ANAF, amenintata cu demiterea! VEZI ce-l nemultumeste pe ministrul Finantelor, in contextul in care guvernul are nevoie acuta de bani

Dupa doar patru luni de mandat in fruntea ANAF, Mihaela Triculescu poate parasi institutia pe usa din dos, dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, si-a manifestat nemultumirea cu privire la prestatia acesteia, pe care ar fi amenintat-o, deja, cu demiterea.


Potrivit unor informatii prezentate de Antena 3, contabilei din Carcea Mare i se reproseaza ca nu a colectat suficienti bani de la contribuabili, ca peste 200.000 de romani nu si-au primit banii pe taxa auto si ca sistemul informatic merge, in continuare, foarte greu si da rateuri.

Premierul este singurul care poate demite seful ANAF, insa la propunerea ministrului de Finante.

Printre cei care ar putea veni in locul lui Triculescu sunt Mirela Calugareanu, actuala sefa a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti si Laura Nasta.

De-a lungul celor aproape 20 de ani de cariera in mediul privat, Mihaela Triculescu a ratat mai multe oportunitati de a intra in sistemul fiscal de stat, cum a fost si in 2015, cand a concurat pentru ocuparea unui post de inspector la Antifrauda, dar a cazut la proba orala.

La inceputul lunii ianuarie 2019, cand a facut nominalizarea pentru functia de sef al ANAF, Mihaela Triculescu in locul lui Ionut Misa, ministrul Finantelor avea o parere foarte buna despre iubita lui Darius Valcov. Singura calitate publica, vizibila, ce o recomanda pentru functia de la varful ANAF.

”Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilita dupa evaluarea mai multor propuneri facute de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vasta experienta. In ultimii trei ani a fost practician in insolventa, asigurand managementul procedurii de insolventa pentru mai multe companii”, spunea Teodorovici la vremea respectiva. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply