SONDAJ de opinie! Cresc preferintele alegatorilor in PMP si Pro Romania, scad in PSD, ALDE si formatiunea lui Dacian Ciolos

Daca alegerile europarlamentare ar avea loc acum, liberalii ar castiga cele mai multe voturi – arata Barometrul european FM pentru luna aprilie realizat de IMAS, la comanda Europa FM.


Este pentru a doua luna la rand cand PNL depaseste PSD in intentiile de vot – cu aproape 4 procente, adunand mai mult de un sfert din optiunile electoratului care anunta ca se prezinta la vot in luna aprilie: 25,6% pentru PNL.

PSD are 21,7%, iar pe locul al treilea se claseaza Alianta 2020, formata din USR si PLUS, formatiunea lui Dacian Ciolos, cu 16,4% – intr-o scadere cu mai mult de un procent fata de luna martie.

Cresc, insa, in preferintele alegatorilor in Pro-Romania, formatiunea condusa de Victor Ponta, 11,7%, UDMR si PMP, 5,6%. De altfel, partidul lui Traian Basescu inregistreaza cea de-a doua crestere in topul ultimei luni, de la 4,4 la 5,6%, dupa PNL. 

In timp ce partidul lui Calin Popescu Tariceanu, ALDE, mai pierde jumatate de procent fata de luna trecuta si ajunge la 12,2%.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 12 si 25 aprilie, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de: +/- 3.1%. (Mara Ion)

Leave a Reply