Inca o condamnare la inchisoare pentru fugarul Radu Mazare. Fostul primar al Constantei, 9 ani si zece luni pentru o spaga edilitara de 1,5 milioane de euro

Radu Mazare a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 9 ani si zece luni ani de inchisoare, in dosarul Polaris, fiind acuzat de luare de mita. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Completul de 5 judecatori.


Magistratii s-au pronuntat dupa trei amanari consecutive ale verdictului, in conditiile in care, la ultimul termen din proces, pe 25 ianuarie 2019, procurorul de sedinta al DNA ceruse pentru fostul primar o pedeapsa maxima de 12 ani.

Radu Mazare mai are o condamnare definitiva la 9 ani de inchisoare, primita in luna februarie a acestui an. Fostul primar a fugit in Madagascar in decembrie 2017, unde a cerut azil politic.

Omul de afaceri Gabriel Strutinsky a fost condamnat la 7 ani si 10 luni de inchisoare, iar fostul deputat Eduard Martin, actionar la compania Polaris M Holding SRL, a fost condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare.

Eduard Martin a fost acuzat de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, iar Gabriel Strutinsky, acuzat de savarsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Dosarul a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie la inceputul lunii decembrie, in anul 2015. Potrivit DNA, in perioada 2006 – 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro si 2.472.303 lei, de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

Sumele de bani ar fi fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatilor respective cu o firma controlata de inculpatul Mazare Radu Stefan atat direct, cat si prin intermediul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel. (V.E.)

Leave a Reply