Unul dintre primarii rebeli ai PNL Timis va fi demis din functie! Inalta Curte a decis definitiv ca acesta se face vinovat de conflict de interese

Unul dintre primarii rebeli ai PNL Timis va fi demis din functie printr-un ordin al prefectului Eva Andreas, dupa ce Completul de 5 Judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca acesta a incalcat prevederile legale privitoare la conflictul de interese.


Petru Roman, primarul orasului Deta, a pierdut definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate, dupa ce a contestat raportul de evaluare al inspectorilor de integritate in care era acuzat ca a platit facturi emise de doua societati comerciale in care detinea calitatea de membru sau de actionar actionar.

“In perioada exercitarii mandatului de primar de catre Roman Petru, S.C. On-Westline S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata si sotia acesteia detin calitatea de asociat unic si functia de administrator) a incheiat cu Primaria Orasului Deta patru contracte de servicii, in valoare totala de 28.760 lei, iar Societatea Cooperativa “Consumcoop Deta” (societate in cadrul careia care persoana evaluata detine calitatea de membru cooperator) a emis catre Primaria Orasului Deta 100 de facturi in suma totala de 45.543 lei”, se mentioneaza in raportul contestat in instanta.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in urma cu o luna, in dosarul 201/1/2019, ca Petru Roman a incalcat dispozitiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, astfel ca i-a respins definitiv contestatia.

“Respinge ca inadmisibil recursul declarat de reclamantul Roman Petru impotriva incheierii din 8 iunie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal in dosarul nr. 3319/30/2015. Definitiva”, se mentioneaza in minuta deciziei civile 83, emisa la 1.04.2019.

Urmeaza ca prefectul de Timis sa emita un ordin prin care mandatul de primar al lui Petru Roman va inceta inainte de termen. Pentru emiterea documentului, secretarul Primariei Deta trebuie sa intocmeasca un referat si sa-l trimita la Prefectura, insa acest document inca nu a ajuns la cabinetul Evei Andreas. Decizia Prefecturii Timis poate fi atacata la Tribunalul Timis in termen de 10 zile de la comunicare. (G.I.)

Leave a Reply