Procurorii din Timis ancheteaza furtul a patru matrite Lamborghini dintr-o fabrica de componente auto din Remetea Mare! Piesele in valoare de 200.000 de euro au fost vandute la fier vechi

O fabrica de componente auto din judetul Timis a fost inchisa, dupa disparitia fara urma a unor utilaje care valorau 200.000 de euro. Este vorba despre mai multe matrite Lamborghini, pe care angajati ai uzinei le-au furat si le-au vandut la fier vechi.


Fabrica din Remetea Mare, judetul Timis, a fost inaugurata in august 2016, de catre compania germana Heyform Bramsche GMBH. Cei 200 de angajati produceau piese auto pentru grupul Volkswagen AG, dar uzina a fost preluata un an mai tarziu de catre G&L Automotive Components Holding Limited, firma din Hong Kong.

In 2018, fabrica din Timis si-a inchis definitiv portile. Potrivit unor documente depuse in instanta de catre patronii fabricii, multinationala a fost nevoita sa se retraga de pe piata din Romania dupa ce patru angajati au furat patru matrite din aluminiu, proprietate a Automobili Lamborghini, in valoare de 200.000 de euro si le-au vandut la fier vechi.

Pentru a continua sa-si onoreze comenzile, conducerea a cumparat alte matrite, dar acestea nu s-ar fi ridicat la standardele impuse de beneficiar. Drept urmare, Volkswagen AG a hotarat sa reatribuie proiectul unor alte societati, iar fabrica din Remetea Mare s-a trezit peste noapte fara clienti.

In aceleasi documente se mai arata ca pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis exista un dosar in care mai multi angajati sunt cercetati pentru furtul matritelor, compania sustinand ca toti cei cercetati in dosar si-au recunoscut faptele.

La solicitarea „Adevarul”, Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a confirmat ancheta, precizand ca patru persoane sunt cercetate pentru furt, fara a confirma sau infirma daca acestia si-au recunoscut faptele.

Desi faptele au fost savarsita tocmai in noiembrie 2017, cercetarile inca nu au fost finalizate. Intre timp, angajatii au dat compania in judecata pentru ca au primit cate trei salarii compensatorii, in loc de sase, asa cum prevedea contractul colectiv de munca. (V.E.)

One thought on “Procurorii din Timis ancheteaza furtul a patru matrite Lamborghini dintr-o fabrica de componente auto din Remetea Mare! Piesele in valoare de 200.000 de euro au fost vandute la fier vechi

Leave a Reply