BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Comisarii Garzii Nationale de Mediu amendeaza din nou Primaria Timisoara pentru mizeria din oras! Primarul Nicolae Robu viseaza la metrou, uitand sa goleasca tomberoanele de gunoi

Dupa ce, in mai 2018, a fost amendata cu 10.000 de lei pentru mizeria crunta din oras, fiind descoperite peste 200 de rampe clandestine de gunoi, Primaria Timisoara a fost sanctionata din nou comisarii Garzii Nationale de Mediu Timis, exact pentru aceeasi problema.

De aceasta data, primarul Nicolae Robu va trebui sa scoata 15.000 de lei din “chimirul” bugetului local, pentru a achita noua amenda aplicata de Garda de Mediu.

Conform unui comunicat de presa, Primaria Timisoara a fost amendata dupa ce, in perioada 8 – 14 mai, comisarii Garzii de Mediu au facut un control tematic privind salubrizarea la nivelul orasului, fiind descoperite o serie de nereguli.

„In timpului inspectiei pe teren, s-a constatat ca numeroase strazi, alei, parcari publice, statii ale mijloacelor de transport in comun si zone pietonale de afluenta publica erau insalubre, zonele de circulatie pietonala si auto fiind partial acoperite cu deseuri, care erau prezente si in jurul cosurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spatiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, gramezi de crengi si alte deseuri amestecate. De asemenea, s-a constatat ca nu se asigura colectarea separata, transportul si valorificarea deseurilor si exista depozitari/abondonari de deseuri in diferite zone”, a aratat Garda Nationala de Mediu.

Ca urmare a neregulilor constatate, Primaria Timisoara a primit o sanctiune contraventionala in valoare de 15.000 lei si a fost obligata la implementarea mai multor masuri privind salubrizarea orasului.

Astfel, Comisariatul Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu a dispus, cu termene de realizare pentru Primaria Timisoara, salubrizarea tuturor zonelor in care exista abandonari de deseuri si adoptarea de masuri suplimentare si eficiente pentru eliminarea acestor depozitari/abandonari de deseuri pe domeniul public, adoptarea unor masuri de prevenire a abandonarii de deseuri pe raza Municipiului Timisoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deseuri si asigurarea salubrizarii acestora, dar si identificarea unei solutii pentru gestionarea biodeseurilor generate pe raza UAT Municipiul Timisoara, avand in vedere faptul ca, pana in prezent, nu s-a realizat statia de compostare a biodeseurilor.

Totodata, Garda Nationala de Mediu a informat ca va continua controalele la operatorii de salubritate stradala de pe raza Timisoarei si va verifica stadiul indeplinirii masurilor dispuse. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: