BREAKING NEWS! Kelemen Hunor a anuntat ca UDMR nu va mai sprijini coalitia aflata la guvernare, ca raspuns la anchetarea extremistilor maghiari care au profanat crucile eroilor romani ingropati in cimitirul din Valea Uzului    Accident violent in care a fost implicata o masina de politie si un BMW, in aceasta dimineata, in apropiere de Piata Marasti, la intersectia de langa pizzeria Poli     Seful Politiei Municipiului Timisoara, Daniel Draguta, si adjunctul sau, Ionel Icobescu, filmati la ziua fostei iubite a ucigasului cu Ferarri, Adrian Cocoana    Peste 200.000 de romani au semnat petitia pentru reglementarea de urgenta a serviciilor de ridesharing, sustinand operatorii Uber, Bolt si Clever     Ioan Duia, surdo-mutul amendat de jandarmi pentru ca ar fi scandat lozinci anti-PSD si anti-Dragnea, a castigat definitiv procesul cu Jandarmeria Romana     Senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Suceava la Bucuresti pentru ca il durea burta si nu a avut incredere in diagnosticul medicilor locali

Comisarii Garzii Nationale de Mediu amendeaza din nou Primaria Timisoara pentru mizeria din oras! Primarul Nicolae Robu viseaza la metrou, uitand sa goleasca tomberoanele de gunoi

Dupa ce, in mai 2018, a fost amendata cu 10.000 de lei pentru mizeria crunta din oras, fiind descoperite peste 200 de rampe clandestine de gunoi, Primaria Timisoara a fost sanctionata din nou comisarii Garzii Nationale de Mediu Timis, exact pentru aceeasi problema.

De aceasta data, primarul Nicolae Robu va trebui sa scoata 15.000 de lei din “chimirul” bugetului local, pentru a achita noua amenda aplicata de Garda de Mediu.

Conform unui comunicat de presa, Primaria Timisoara a fost amendata dupa ce, in perioada 8 – 14 mai, comisarii Garzii de Mediu au facut un control tematic privind salubrizarea la nivelul orasului, fiind descoperite o serie de nereguli.

„In timpului inspectiei pe teren, s-a constatat ca numeroase strazi, alei, parcari publice, statii ale mijloacelor de transport in comun si zone pietonale de afluenta publica erau insalubre, zonele de circulatie pietonala si auto fiind partial acoperite cu deseuri, care erau prezente si in jurul cosurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spatiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, gramezi de crengi si alte deseuri amestecate. De asemenea, s-a constatat ca nu se asigura colectarea separata, transportul si valorificarea deseurilor si exista depozitari/abondonari de deseuri in diferite zone”, a aratat Garda Nationala de Mediu.

Ca urmare a neregulilor constatate, Primaria Timisoara a primit o sanctiune contraventionala in valoare de 15.000 lei si a fost obligata la implementarea mai multor masuri privind salubrizarea orasului.

Astfel, Comisariatul Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu a dispus, cu termene de realizare pentru Primaria Timisoara, salubrizarea tuturor zonelor in care exista abandonari de deseuri si adoptarea de masuri suplimentare si eficiente pentru eliminarea acestor depozitari/abandonari de deseuri pe domeniul public, adoptarea unor masuri de prevenire a abandonarii de deseuri pe raza Municipiului Timisoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deseuri si asigurarea salubrizarii acestora, dar si identificarea unei solutii pentru gestionarea biodeseurilor generate pe raza UAT Municipiul Timisoara, avand in vedere faptul ca, pana in prezent, nu s-a realizat statia de compostare a biodeseurilor.

Totodata, Garda Nationala de Mediu a informat ca va continua controalele la operatorii de salubritate stradala de pe raza Timisoarei si va verifica stadiul indeplinirii masurilor dispuse. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: