Vizita presedintelui Klaus Iohannis la Colegiului National “C.D. Loga” din Timisoara, contestata vehement de scriitorul Ion Marin-Almajan. In opinia sa, seful statului isi face campanie electorala printre elevi

Prezenta presedintelui Romaniei la festivitatea de aniversare a Colegiului National “C.D. Loga” din Timisoara – dupa cum apare mentionat in programul vizitei pe care Klaus Iohannis o va intreprinde, vineri, in Capitala Banatului – a starnit o serie de discutii contradictorii printre fostii absolventi, invitati la acest eveniment traditional.


In timp ce unii considera ca vizita prezidentiala este onoranta pentru liceu,  fiind o confirmare a faptului ca “C.D. Loga” face parte din elita invatamantului romanesc, altii au criticat vehement hotararea directiunii de a-l invita pe Klaus Iohannis chiar in aceasta zi.

Printre cei din urma se afla si Ion Marin-Almajan, cetatean de onoare al municipiului Timisoara, al orasului Anina si al comunei Dalboset, unul dintre cei mai prolifici scriitori ai Banatului, autorul a peste 20 de romane, eseuri si antologii.

“De ziua Sfintilor Constantin si Elena eram obisnuit sa particip la sarbatorirea Liceului „Constanti Diaconovici Loga” din Timisoara, invitat fiind si in calitate de absolvent al acestui vestit liceu timisorean. Si anul acesta m-am pregatit sa raspund invitatiei.

Doar ca am aflat, cu stupefactie, ca trebuie sa transmit PIN-ul (CNP-ul n.n.), intrucat civila si nevinovata noastra sarbatoare a devenit oficiala si se iau masuri severe pentru a nu intra oricine si a-l deranja sau, Doamne fereste, a-l pune in pericol pe ilustrul oaspete, ce pare a fi dl. Iohannis.

Daca dl presedinte si-a dorit sa-si faca prozeliti, pentru alegerile viitoare, intre tinerii de la Loga, nu inteleg de ce nu a ales o zi obisnuita? In curtea liceului sau in sala festiva se putea desfasura leger palpitanta intalnire. Cat priveste hotararea conducerii liceului de a organiza intalnirea politica chiar in aceasta zi, o gasesc respingatoare si, dupa informatiile mele, multi oameni seriosi vor refuza sa ia parte la ea”, isi anunta scriitorul nemultumirea pe Facebook.

Acest text a starnit o serie de comentarii pe reteaua de socializare, unii intreband retoric daca era mai bine sa vina fruntasii PSD, respectiv Dancila, Dragnea sau fostul ministru Pop.

“Masurile de siguranta sunt impuse de SPP si codul numeric il cer acum de la posesor datorita intrarii in vigoare a Directivei UE cu protejarea datelor personale. Pentru elevi e important ca presedintele tarii le “onoreaza” evenimentul, mai ales ca e un profesor de fizica/ fost inspector scolar, cu sotie tot profesoara, deci pot da “sfaturi” din propria experienta… Sau era mai utila prezenta semianalfabetilor veo, daddy, genunche?!”, intreaba inginerul Hodo Ioan Dorel… (Mara Ion)

2 thoughts on “Vizita presedintelui Klaus Iohannis la Colegiului National “C.D. Loga” din Timisoara, contestata vehement de scriitorul Ion Marin-Almajan. In opinia sa, seful statului isi face campanie electorala printre elevi

  1. Ce pretentii poti avea de la un batrin comunist fost mare mahar la drapelul rosu ?

  2. Repet : ce pretentii poti avea de la un batrin comunist mare mahar la drapelul rosu ?

Leave a Reply