Soferii Uber, amendati pe capete! La Timisoara, taximetristii se dau drept clienti sub acoperire, cheama Uber, apoi anunta politia

Intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta care modifica legea taximetriei a permis politistilor sa amendeze zeci de soferi care utilizeaza aplicatiile Uber, Bolt sau Clever.


Acestia risca amenzi de pana la 5.000 de lei, dar pot ramane si fara certificate si placute de inmatriculare pe o perioada de 6 luni.

Conform unui comunicat al Politiei Rutiere Bucuresti, joi, in 16 mai, in prima zi de aplicare a noii ordonante, nu mai putin de 16 soferi care au raspuns comenzilor prin platforma Uber au fost amendati.

“14 conducatori auto au fost sanctionati pentru efectuarea transportului public de persoane in regim de inchiriere cu conducator auto, fara a detine copie conforma valabila, sancțiune prevazuta de art. 7 alin (2) si sanctionata de art. 55 pct. 3), lit. h din Legea 38/2003 privind transportul in regim taxi sau de inchiriere, cu modificarile ulterioare”, se arata in comunicat. Toti cei 14 dintre au ramas fara certificatul si placutele de inmatriculare pe o perioada de 6 luni.

In unele situatii, clientii erau, de fapt, taximetristi care au chemat o masina Uber, iar apoi au anuntat politia la 112. Un astfel de moment a fost filmat, joi seara, in Timisoara. Politistii trimisi la fata locului au fost nemultumiti ca au fost chemati, nefiind nicio urgenta. “Ne pune siguranta in pericol acest transportator, pentru ca nu are forme legale”, au reclamat taximetristii, in momentul in care au fost atentionati ca politia nu este la cheremul lor.

Serviciul de ride-sharing Uber functioneaza, in prezent, in Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Timisoara, iar dupa prima zi de la modificarea legii, numarul soferilor care au iesit pe traseu s-a redus cu 25 la suta.

Cei de la Uber, Bolt si Clever au transmis oficial ca ii vor sustine din toate punctele de vedere pe conducatorii auto sanctionati de politie.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a sfatuit, joi, pe soferii Uber amendati de Politia Rutiera sa conteste procesele-verbale in instanta. (V.E.)

Leave a Reply